Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 23:19

Ο πρωταγωνιστής της ημέρας (του Γιώργου Κουλιάτση)

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε τη δημιουργία κόμματος με το όνομα Ποτάμι το οποίο μάλιστα θα κατεβάσει και υποψήφιους στις Ευρωεκλογές.

Το πόσες κακίες διάβασα στο διαδίκτυο αυτές τις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση είναι εντυπωσιακό και χαρακτηριστικό της καχυποψίας του κόσμου. Φυσικά δε στηρίζονται κάπου παρά ίσως στο συνωμοσιολογικό ένστικτο των Ελλήνων. Σταχυολογώ:

  • Το Mega έκανε κόμμα.

  • Τον έβαλαν να κάνει κόμμα για να κόψει ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ.

  • Τον έβαλαν να κάνει κόμμα για να υπονομεύσουν την προσπάθεια δημιουργίας ενιαίου κεντροαριστερού κόμματος.

  • Το κείμενο με το οποίο ανακοίνωσε τη δημιουργία του κόμματος είναι συναισθηματικό, σχολικού επιπέδου, δεν έχει πολιτικές προτάσεις.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει παρουσιάσει μερικές από τις καλύτερες έρευνες στην ελληνική τηλεόραση προσπαθώντας πάντα να ερευνά σε βάθος, με αντικειμενικότητα και παρουσιάζοντας όλες τις πλευρές. Όπου έλεγε την άποψη του, το έκανε ξεκάθαρα και χωρίς να το συγχέει με την παρουσίαση των γεγονότων.

Θεωρώ ότι το πολιτικό στίγμα που αφήνει το κείμενό του είναι διαυγέστατο και δεν καλύπτεται από κανένα άλλο κόμμα.

Δε φοβάται να δηλώσει τι είναι και τι δεν είναι και ως πολιτική δήλωση μου φαίνεται ειλικρινής και δεν αφήνει πολλά ερωτηματικά. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το διαβάσει στο protagon.gr.

Θεωρώ ότι είναι θετικότατη η αναφορά του στην ανάγκη ενότητας των διαφορετικών.

Δεν έχω ιδέα από πού μπορεί να χρηματοδοτείται αλλά λέγεται ότι θα στηριχθεί οικονομικά σε μικροποσά που θα ζητήσει από μέλη και φίλους του κόμματος.

Δεν ξέρω αν θα τον ψηφίσω φυσικά, αλλά θα τον ακούσω προσεκτικά ενώ θα περιμένω με ενδιαφέρον και την ανακοίνωση των υποψηφίων.

Και μάλλον θα δώσω και τον οβολό μου όπως κατά καιρούς τον έχω δώσει και σε άλλους. Έτσι, για αυτές τις νύχτες που άργησα να κοιμηθώ βλέποντας τις εκπομπές του και για να έχει την ευκαιρία να ακουστεί όπως πρέπει.

 

Email για σχόλια-παρατηρήσεις: georgioskouliatsis@mail.com