Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 14:55

Στην Τουρκία θα βρεθούν εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας

Στην πόλη Izmit της Τουρκίας, θα βρεθούν από τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 έως και την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος Πολυμερούς Σχολικής Σύμπραξης COMENIUS με τίτλο «European Superheroes», τέσσερις εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας. Η παραπάνω προκαλούμενη μετακίνηση δεν επιβαρύνει οικονομικά το Δημόσιο.

Το τομεακό Πρόγραμμα Comenius αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, ιδίως μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και δραστηριοτήτων ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών.

Επίσης, υποστηρίζει τους νέους ώστε να αποκτήσουν συνείδηση της ποικιλομορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, καθώς και γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργών πολιτών.

Επιλέξιμες χώρες είναι τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, η Νορβηγία και η Τουρκία. Η συμμετοχή της Κροατίας, της Ελβετίας και της ΠΓΔΜ καθορίζεται στην ετήσια πρόσκληση υποβολής προτάσεων.

 

Σχετικά Άρθρα