Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Μαϊος 2014 11:38

Ένας ακατέργαστος πελατειακός βλωμός (Στήλη: Αιρετικά)

Γράφει ο Σπύρος Μπρίκος , Ιατρός Μικροβιολόγος

Θα μπορούσε ο τίτλος του άρθρου να είναι " Αυτοί δεν πέπτονται με τίποτα... " ή να αποτελεί με βεβαιότητα την πρόταση κατακλείδα του. Όμως θα ακολουθήσουμε τις βασικές αρχές της Ιπποκρατικής ιατρικής για να οδηγηθούμε από τις απλές ενδείξεις σε βέβαιες αποδείξεις.

Ως ακατέργαστος βλωμός ορίζεται η τροφή εκείνη που εξαιτίας της άπεπτης ή σκληρής ( συμπαγής ) της φύσης δεν μπορεί να καταποθεί με ευκολία . Αντί αυτού μπορεί να σκαλώσει σε κάποιο σημείο , προκαλώντας μέχρι και συμπώματα πνιγμονής στον οργανισμό. Ο ακατέργαστος πελατειακός βλωμός είναι εξ ' ορισμού ένα " ξένο σώμα " για τον οργανισμό της τοπικής μας κοινωνίας και της χώρας μας (αμφίδρομη σχέση). Η αναπνευστική αντλία της πόλης αδυνατεί να τον πετάξει έξω ακόμα και μέσω του αντανακλαστικού του βήχα.

 

Τα συμπτώματα ή οδηγά σημεία που αναδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης από την κατάποση ή την εισρόφηση του ακατέργαστου πελατειακού βλωμού είναι τα εξής :

 

1) Το μείζον διαγνωστικό σημείο είναι η πνιγμονή . Ακατάπαυστος βήχας , αλλαγή χρώματος του δέρματος σε κυανό , μείωση του κορεσμού οξυγόνου , υποξία των ιστών και του εγκεφάλου.

 

2) Η αδυναμία από τη συνοδό αφαίμαξη της Δημόσιας Υγείας ( η συνοδός πάθηση που λέμε στην ιατρική ) . Σταδιακή και νομοθετημένη , με αποφάσεις εφ άπαξ αφαίμαξης. Χωρίς συνοδό θεραπευτική μετάγγιση την κάθε φορά . Και από τους ντόπιους και από τους κεντρικούς , τους τρικομματικούς ( μνημονιο – νεκρόφιλους) . Ας καταγράψουμε στο ιστορικό κοινωνικής ασθενείας που κρατάμε στα χέρια μας , ένα μεγάλο πλήγμα που δέχτηκε το Νοσοκομείο της Πρέβεζας με το οργανόγραμμα του Δεκέμβρη του 2012 . Μια βαθιά πληγή από τα τρικομματικά βέλη , που κατάργησε 22 Θέσεις Ειδικευμένων Ιατρών ( σε δύναμη 110 οργανικών νοσοκομειακών κλινών )!

 

3) Το αίσθημα βάρους , παλμών και το ημιλιποθυμικό επεισόδιο. Με την κατάργηση 10 θέσεων στη Νοσηλευτική Υπηρεσία , 20 στη Διοικητική Υπηρεσία και με τη διάλυση έως κατάργηση του Ουρολογικού τμήματος του Νοσοκομείου μας . Πάλι με τις άνωθεν εντολές του " ακατέργαστου πελατειακού βλωμού " στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο , καθώς και με την επικρότηση του ντόπιου πελατειακού κατεστημένου .

 

4) Η υπόταση , ο ασθενής σφυγμός ( νηματοειδής ) και ο επαπειλούμενος θάνατος. Ο παθοφυσιολογικός μηχανισμός πυροδοτείται με τη μείωση του προϋπολογισμού για το Νοσοκομείο Πρεβέζης κατά 44,95 % από το 2010 – 2014. Το οποίο μεταφράζεται σε τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα , σε υλικά χειρουργικών επεμβάσεων , σε θέρμανση και σε πολλά άλλα ζωτικής σημασίας υλικά. Οι αποφάσεις καταδικαστικές για τη Δημόσια Υγεία του τόπου μας και φυσικά με κυρίαρχο και υπεύθυνο το Σύνδρομο του Ακατέργαστου Πελατειακού Βλωμού.

 

 

Θεραπευτική προσέγγιση :

 

Ο αδιάλυτος πελατειακός βλωμός επαπειλεί τη Δημόσια Υγεία ( μέσω του μηχανισμού της πνιγμονής ) , αλλά στρέφεται και εναντίον της Εργατικής Τάξης , μέσω των τοξικών κυβερνητικών ρύπων που εκπέμπει.

Μέρος της άπεπτης ύλης που κουβαλάει ο βλωμός είναι και τα << ανεξάρτητα >> τοπικά πολιτικά σχήματα , που φόρεσαν την << ανένταχτη προβιά >> για να καμουφλάρουν τα βασικά συμπτώματα του κυρίαρχου πολιτικού νοσήματος.

Ο αδιάλυτος αυτός βλωμός πρέπει να απομακρυνθεί επειγόντως από τη γαστρεντερική ή την αναπνευστική οδό , όπου πέρασε λόγω εισρόφησης.

 

Ο ενεργός πολίτης μπορεί να ακολουθήσει ένα από τα εξής δραστικά θεραπευτικά μέτρα :

 

1) Να διαλύσει το βλωμό με τη μάσηση και να τον φτύσει. ( Για να μη του κάτσει στο λαιμό και τα επόμενα χρόνια).

 

2) Να τον ξεράσει ή να τον αποβάλει με το φυσικό αντανακλαστικό του βήχα.

 

3) Να τον αποβάλει οριστικά , διαλυμένο και σε πλήρη αποσύνθεση διαμέσου της κατάληξης της πεπτικής του οδού.