Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Μαϊος 2012 23:33

Γνωριμία με την FRONTEX στην Πρέβεζα!

Από την 1η Μαϊου (http://www.atpreveza.gr/news/koinonia/item/806-i-frontex-epiase-limani-stin-preveza) βλέπουμε στην πόλη της Πρέβεζας ένα σκάφος της Guardia Costiera, της Ιταλικής Ακτοφυλακής, να έχει ρίξει... άγκυρα στο λιμάνι της πόλης και ορισμένους τύπους με μπλουζάκια ARTISTI ITALIANI, σοβαρούς και... μετρημένους να κάνουν βόλτες στα σοκάκια της Πρέβεζας για λίγη ώρα και να επιστρέφουν στο σκάφος.

Πρόσφατα το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους της FRONTEX, πρωταγωνίστησε στον εντοπισμό του σκάφους, που μετέφερε 53 λαθρομετανάστες. Ποιοι είναι όμως οι άνδρες της FRONTEX, που εδώ και περίπου ένα μήνα έχουν γίνει... Πρεβεζάνοι;

Το σκάφος της Guardia Costiera έλαβε εντολή από το αρχηγείο της FRONTEX, να ξεκινήσει από την Τεργέστη, όπου είναι η ναυτική βάση του και να έρθει στην Πρέβεζα, όπου θα περιπολεί στο θαλάσσιο χώρο του Βορείου Ιονίου. Αποστολή του είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη λαθρομεταναστών (δεν έχει σαφείς αρμοδιότητες για άλλου είδους επιχειρήσεις όπως π.χ. φορτία ναρκωτικών ουσιών).

Οι Ιταλοί λιμενικοί έφτασαν από την Τεργέστη, αλλά στην πλειοψηφία τους κατάγονται από την περιοχή της Πούλια (Μπάρι, Μπρίντιζι, Λέτσε). Θα παραμείνουν στην Πρέβεζα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου και στη συνέχεια, πιθανότατα θα αντικατασταθούν από άλλο πλήρωμα.

Σε συνομιλία που είχε το atpreveza.gr μαζί τους, ανέφεραν για την πόλη μας: «Η Πρέβεζα είναι πολύ συμπαθητική πόλη. Θυμίζει κάτι από τον ιταλικό νότο. Δεν έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε καλά, αλλά σίγουρα φαίνεται πολύ όμορφη». Οι άνδρες της FRONTEX πάντως έχουν εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους, κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.