Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 02:01

Αραβικά κεφάλαια και το λιμάνι της Πρέβεζας...

Σύμφωνα με δημοσίευμα του balkananalysis.com, αλλά και άλλων δημοσιευμάτων οικονομικών portal της Ευρώπης, οι έρευνες για πετρέλαιο στα παράλια των Νομών Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, αλλά και στο χερσαίο τμήμα του Ν. Πρέβεζας, σε συνδυασμό με την τουριστική άνοδο στη «Ριβιέρα της Ηπείρου» (όπως την αποκαλούν τα δημοσιεύματα), έχουν θέσει στο «μάτι» αραβικών και ρωσικών κεφαλαίων την περιοχή μας, αναφορικά με επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Εμίρης του Κατάρ, που πρόσφατα αγόρασε την Οξυά, σκοπεύει τα επόμενα χρόνια να επενδύσει σε πολλά νησάκια στο Ιόνιο και να διατηρήσει υλικοτεχνική υποστήριξη των επενδύσεών του σε εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Πρέβεζας, το οποίο μοιάζει να αναβαθμίζεται.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την πληροφόρηση του συντάκτη του σχετικού άρθρου, αλλά το λιμάνι της Πρέβεζας, μάλλον στέκει υποβαθμισμένο.

Παρ' όλα αυτά, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως ο σεϊχης Tamim bin Hamad al Thani, αν τελικά προχωρήσει σε επενδύσεις στο Ιόνιο και την ευρύτερη περιοχή, θα ψάξει για λιμάνι-βάση του στη Δυτική Ελλάδα. Και ασφαλώς η Πρέβεζα, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, προσφέρεται για το σκοπό αυτό...

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως για τα αραβικά και ρωσικά κεφάλαια πολλά λέγονται στη χώρα μας και λίγα βλέπουμε...

Οψόμεθα!

 

Π.Τ.