Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 21:16

Καίρια επισήμανση του Μάριου Κατσή κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τα Άκτια...

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του «Η εξέλιξη των βαρέων δυναμικών αθλημάτων από την αρχαιότητα έως σήμερα», που έγινε στις εκδηλώσεις για τα Άκτια, ο Μάριος Κατσής (Fight Club Πρέβεζας), επισήμανε πως η Πάλη -δυστυχώς για όσους τη λατρεύουν ως άθλημα- δεν προσφέρει στις μεγάλες εταιρίες δυνατότητες για μεγάλα κέρδη και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ, ήδη από το Φεβρουάριο του 2013, πήρε απόφαση πως η Πάλη δε θα συμπεριλαμβάνεται στα Ολυμπιακά Αθλήματα στους Αγώνες του 2020.

Διαβάζουμε επίσης στο sentragoal.gr, το ufight.gr και άλλες ιστοσελίδες, πως ανάλογα προβλήματα έχει και το Ταεκβοντό: «Εντονη αντιπαράθεση φαίνεται να έχει ξεκινήσει μεταξύ της ΓΓΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ταεκβοντό που βρίσκει τη δεύτερη σε σημείο να φλερτάρει με τον αποκλεισμό της ελληνικής εκπροσώπησης του αθλήματος σε διεθνείς διοργανώσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όλα ξεκινούν από μια διοργάνωση σχολής προπονητών υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στην Θεσσαλονίκη την οποία δεν προτίθεται να αναγνωρίσει η ΓΓΑ.

Οποιο όμως κι αν είναι το ζήτημα, η διαγραφή μιας εθνικής ομοσπονδίας από την Ευρωπαϊκή αρχή της, την θέτει εκτός διεθνών διοργανώσεων.

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι ένα ολυμπιακό άθλημα που έχει αναδείξει Ελληνες Ολυμπιονίκες σταματά να έχει συμμετέχοντες από την Ελλάδα».

Αθλητικά σάιτ υπογραμμίζουν πως ίσως αθλήματα όπως το Brazilian Jiu-Jitsu, που είναι πιο εμπορικά, κερδίσουν μία θέση στα παγκόσμια αθλητικά event.

Τελικά στο σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο ο αθλητισμός, δε «γλιτώνει» από το κέρδος...

 

Π.Τ.