Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 00:49

Ο Πρεβεζάνος που τα βάζει με τους τραπεζίτες...

Ο νούμερο «1» δικαστικός αντίπαλος κάθε μεγαλοκακοποιού, με... κοστούμι ή χωρίς, τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι Πρεβεζάνος! Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με καταγωγή από το χωριό Βρυσούλα του Νομού Πρέβεζας, έχει μπροστά του το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μία μεγάλη πρόκληση.

Περίπου 70 στελέχη τεσσάρων μεγάλων τραπεζών θα κληθούν τστο γραφείο του, για να δώσουν εξηγήσεις για τα δάνεια που χορήγησαν στα κόμματα, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Πεπόνης έχει ζητήσει τις τελευταίες ημέρες από τις διοικήσεις των τραπεζών να του αποστείλουν τις λίστες με τα ονόματα των στελεχών που συμμετείχαν στη διαδικασία έγκρισης των δανείων χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις από την πλευρά των κομμάτων και παρ' ότι υπάρχουν εκκρεμείς δανειακές συμβάσεις ύψους περίπου 250 εκ. ευρώ

Σκοπός της δικαστικής έρευνας είναι να εξετάσει αν τα στελέχη που συμμετείχαν στη διαδικασία είχαν διαπράξει το αδίκημα της απιστίας εις βάρος των τραπεζικών ιδρυμάτων τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Γρηγόρη Πεπόνης, τα... έβαλε μέχρι και με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή τυχόν ευθύνες, για την είσοδο της Ελλάδος στο μηχανισμό του ΔΝΤ. Θεωρείται αδέκαστος και... ηπειρώτικο κεφάλι!