Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 12:19

Επαναφέρει το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης την υπόθεση των πλαστών τίτλων σπουδών στην Ήπειρο

Επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση των πλαστών τίτλων σπουδών που «εξαργύρωναν» στο Δημόσιο πολίτες και τους οποίους χορηγούσαν δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), δημοσιοποίησε (διαβάστε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ), την έκθεση πεπραγμένων του Σώματος για το 2014, το οποίο περιέχει εξαιρετικά και ενδιαφέροντα στοιχεία.

Η σχετική αναφορά για τα εκπαιδευτήρια αναφέρει: «Επίσης, κατά το 2014 ξεκίνησε ο έλεγχος για την εξέταση της εγκυρότητας των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας που αποτέλεσαν την προϋπόθεση διορισμού 9.873 επιτυχόντων σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ από το έτος 2003. Επιπλέον, κατόπιν καταγγελίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ξεκίνησε έλεγχος για τη διαπίστωση της εγκυρότητας τίτλων σπουδών υπαλλήλων οι οποίοι χορηγήθηκαν από δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου».

Για το σχετικό ζήτημα να πούμε ότι η ΟΙΕΛΕ έχει κάνει αναφορά από το 2014 και στο European Advisory Group for Education (διαβάστε ΕΔΩ)

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, στα 2.000 ονόματα της λίστας υπάρχουν και ωφελούμενοι που δούλεψαν σε δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής μας.

Αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα του ανωτέρω ελέγχου.

 

Π.Τ.