Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 16:10

Ας μπει ένα τέλος σε μία γιορτή-παρωδία...

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης μεταξύ... επισήμων. Μία τυπική εκδήλωση, στην οποία απουσιάζουν οι ιδιοι οι εκφραστές της Εθνικής Αντίστασης και κυρίως ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός.

Μία εκδήλωση-παρωδία για το μεγαλείο της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια των συμμαχικών δυνάμεων να εναντιωθούν στους Ναζί, μία Εθνική Αντίσταση που θα έπρεπε να αποτελεί παρακαταθήκη για τις νέες γενιές του Κράτους και όχι να «θαφτεί» για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως πολιτικούς.

Η Εθνική Αντίσταση του Ελληνικού Λαού εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-44 αναγνωρίστηκε το 1982 με το Νόμο 1285 της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ), ο οποίος ψηφίστηκε τότε και από τα κόμματα όλου του φάσματος της Αριστεράς και διόρθωνε μία ιστορική αδικία, αναγνωρίζοντας πλέον επισήμως τη μεγαλειώδη συνεισφορά των ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στην Εθνική Αντίσταση και τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο και επιβεβαιώνοντας την προδοτική δράση των Ταγμάτων Ασφαλείας, τα οποία σήμερα υμνούν άτομα που είναι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων οργανώσεων του παρακάτω πίνακα και φυσικά χωρίς μαζική συμμετοχή του Λαού και εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης, Ημέρα Εθνικής Αντίστασης, με τον τρόπο που εορτάζεται, δεν υπάρχει...

aftoi pou anagnorizontai

 

 

Π.Τ.