Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 10:09

Οι αναγνώστες του www.atpreveza.gr ψηφίζουν... Ευρωζώνη

Από τις 6 Ιουνίου μέχρι και τις 5 Αυγούστου 2012, στην κεντρική σελίδα του www.atpreveza.gr, υπήρχε δημοσκόπηση, στην οποία οι αναγνώστες μας καλούνταν να καταθέσουν την άποψή τους για το μέλλον της Ελλάδος στην Ευρωζώνη. Από τη «μοιρασιά» των 134 ψήφων, διαφαίνεται μια άποψη υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη, αν και το «ρεύμα» αποχώρησης είναι επίσης ισχυρό (πάντα αναφερόμαστε στους αναγνώστες μας, που ψήφισαν).

Το 40,3% ψήφισε υπέρ της παραμονής της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, αφού όμως υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, έστω κι αν αυτό βάζει σε κίνδυνο την παραμονή μας. Το 14.9% ανήκει στους «σκληρούς», καθώς υποστηρίζει ότι πρέπει να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη πάση θυσία, εφαρμόζοντας το Μνημόνιο μέχρι... κεραίας. Συνολικά ένα ποσοστό της τάξεως του 55,2% είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Στον αντίποδα, το 39,6% αυτών που ψήφισαν στην ιστοσελίδα μας, θεωρεί πως πρέπει να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη, αφού πρώτα εξετάσουμε με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.Υπάρχει και ένα 5,2%, το οποίο θεωρεί πως οι Ευρωπαίοι θα μας δείξουν την... εξώπορτα μόνοι τους.