Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 17:05

Η ατάκα ενός απλού ανθρώπου στην Πρέβεζα που «ταρακούνησε» τον Τσακαλώτο...

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα news247.gr, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, για ποιο λόγο ανέλαβε την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών, ο συμπατριώτης μας Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε:

«Αναρωτήθηκα πολλές φορές -γιατί η ερώτηση που θέσατε δεν είναι χωρίς ουσία- όταν το καλοκαίρι κλείσαμε μία δύσκολη συμφωνία που έχει πολλές δυσκολίες, αλλά έχει κατά την άποψή μου και πιθανότητες να το ενσωματώσεις σε μία προοδευτική κατεύθυνση, στην Πρέβεζα που ήμουν, μόνο για τρεις μέρες, διακοπές. Μου είπε κάποιος: "Ευκλείδη, δεν θα σας χρειαζόμαστε εσάς τους Αριστερούς όταν θα επιστρέψει ο καπιταλισμός και θα έχουμε 5% ανάπτυξη και 5% ανεργία.

Αν πάτε πίσω και δεν παίρνετε ευθύνη τώρα τι θα κάνουμε; Θα σας ψηφίσουμε όταν θα είναι στο 5% η ανάπτυξη και η ανεργία; Τώρα που δεν υπάρχει ανάπτυξη και υπάρχει ανεργία σας χρειαζόμαστε για να δούμε τι μπορείτε να κάνετε". Αυτό με ταρακούνησε. Κι αυτός ο πολύ απλός άνθρωπος που μου το είπε αυτό, απάντησε ουσιαστικά στην ερώτησή σας. Τώρα σας χρειαζόμαστε, και δεν εννοούσε μόνο εμένα, αλλά όσους προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα».