Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 16:54

Έργα στα… λόγια ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα τους Δήμους

Μέσα από το atpreveza.gr έχουμε επανειλημμένως αναδείξει το ζήτημα με τα έργα στα… λόγια αρκετών καποδιστριακών Δήμων που ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα τους καλλικρατικούς Δήμους της Ηπείρου.

Τελευταίο «κρούσμα» αυτό που αναδείχθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας, που αποφάσισε την άσκηση έφεσης κατά απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας, που αφορούσε έργο που δόθηκε στα… λόγια. Η Επιτροπή πήρε την απόφαση για την έφεση, καθώς δεν υπάρχει απόφαση Δημαρχιακής επιτροπής, δεν υπάρχει απόφαση δημάρχου, δεν υπάρχει απόφαση της Επιτροπής παραλαβής του έργου καθώς και λοιπά παραστατικά.

Επίσης πρωτόδικα από πλευράς του Δήμου δεν παρέστη κανένας μάρτυρας υπεράσπισης του Δήμου.

Ειδικότερα κοινοποιήθηκε στο Δήμο Ηγουμενίτσας την 28/03/2014 η με αριθμό 54/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας με την οποία υποχρεώνεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως καθολικός διάδοχος του Δήμου Συβότων, να καταβάλει σε εταιρεία συμφερόντων αυτοδιοικητικού αιρετού Δήμου του Ν. Πρέβεζας, το ποσό των 50.245,95 ευρώ με το νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι την εξόφληση και καταδικάζει το Δήμο στην πληρωμή των δικαστικών εξόδων του αντιδίκου ανερχόμενα στο ποσό των 1.100 ευρώ. Η ως άνω απόφαση δεν είναι προσωρινά εκτελεστή.

Στην εισήγησή της η νομική υπηρεσία του Δήμου αναφέρει τα γεγονότα, όπως περιγράφεται στο πρακτικό της συνεδρίασης στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

«… Η ως άνω εταιρεία άσκησε την με αριθμό έκθεσης κατάθεσης 270/02-12-2011 αγωγή με την οποία εξέθεσε ότι μεταξύ αυτής και του άλλοτε Δήμου Συβότων, καθολικός διάδοχος του οποίου είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσς, καταρτίστηκαν προφορικά διαδοχικές συμβάσεις πώλησης σε εκτέλεση των οποίων η εταιρεία πώλησε και παρέδωσε στον πρώην Δήμο Συβότων υλικά έναντι του συνολικού ποσού των 50.245,95 ευρώ και το οποίο δεν έχει εξοφληθεί.

Με τα με αριθμό πρωτ. 32618/29-10-2012 και 27739/27-9-2013 έγγραφά μου προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου ζήτησα να μου γνωρίσει αν το ως άνω ποσό το οφείλουμε στην ως άνω εταιρεία καθώς και να μου χορηγήσει αντίγραφα των τιμολογίων που αναφέρονται στην αγωγή, αν υφίσταται απόφαση ανάθεσης καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο έκρινε απαραίτητο για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου καθώς και να μου γνωρίσει μάρτυρα ο οποίος θα κατέθετε ενώπιον του δικαστηρίου. Επί των ως άνω εγγράφων μου ουδεμία απάντηση έλαβα…».

Το... μπάχαλο με τα έργα στα... λόγια είναι κάτι παραππάνω από ολοφάνερο!