Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2012 21:57

Ούτε ανταλλακτικά δεν δίνουν...

Τα χρέη του Δήμου Πρέβεζας είναι «βουνό». Αυτό πλέον αποτελεί -δυστυχώς- μια θλιβερή επανάληψη στα δημοσιογραφικά κείμενα στον έντυπο, αλλά και ηλεκτρονικό τοπικό Τύπο. Αυτό βέβαια, δεν αποτελεί δικαιολογία της Δημοτικής Αρχής, σε περίπτωση που γίνει στάση πληρωμών. Οι εργαζόμενοι δεν είναι «δούλοι» και πρέπει να πληρώνονται. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαϊλης, εξάλλου, έχει παραδεχθεί πως πρέπει να γίνει το παν, ώστε να μην υπάρξει τέτοιο πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά η κατάσταση είναι τέτοια, που λόγω των... χρωστούμενων, στο Δήμο Πρέβεζας μαγαζιά, δεν δίνουν ούτε... ανταλλακτικά φωτιστικών ή οχημάτων.

Και κάτι τέτοιο είναι λογικό, καθώς ο Δήμος Πρέβεζας χρωστάει περίπου 5.500.000 ευρώ σε δάνεια, 3.143.000 ευρώ σε προμηθευτές του, ενώ οφείλει περίπου 4.500.000 σε πιστωτές.

Όταν δημιουργούνταν αυτά τα χρέη δεν ειδοποίησε κανείς τους αρμοδίους ότι τα ευρώ δεν είναι... στραγάλια;

Ο Δήμος Πρέβεζας είναι ανάμεσα στους 10-15 Δήμους πανελλαδικά που έχουν σοβαρότατο πρόβλημα, γι' αυτό και ο κ. Μπαϊλης θα μεταβεί τις 12-13 στην Αθήνα, για να παραστεί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που έχει παραμείνει ανοικτό και να δώσει το «παρών» στις κινητοποιήσεις που ετιμάζουν στην πρωτεύουσα οι Δήμαρχοι όλης της χώρας.