Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 15:11

Ο κόσμος της Ενημέρωσης απεργεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου – Το atpreveza.gr συμμετέχει στην απεργία

apergia-mme 1

Πανελλαδική 24ωρη απερ­γία την Τετάρτη 7 Δεκεμ­βρίου, από τις 06:00 μέχρι τις 06:00 της επο­μέ­νης, κηρύσ­σει η Πανελληνία Ομο­σπον­δία Ενώ­σεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), συμ­με­τέ­χο­ντας στην απερ­γιακή κινη­το­ποί­ηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Οι εργαζόμενοι του atpreveza.gr συμμετέχουν στην απεργία ως μέλη της ΕΣΠΗΤ και της ΠΟΕΣΥ.

Στην απερ­γία οι εργα­ζό­με­νοι όλων των ενη­με­ρω­τι­κών εντύ­πων, ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κών και δια­δι­κτυα­κών μέσων, καλού­νται να συμ­με­τά­σχουν μαζικά και αγω­νι­στικά για να διεκ­δι­κή­σουμε τα δικαιώ­ματά μας στη ζωή, την υγεία μας, και να υπε­ρα­σπι­στούμε την ελευ­θε­ρο­τυ­πία και τον πλουραλισμό.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους εργα­ζό­με­νους την ημέρα της απερ­γίας (Τετάρτη, 7 Δεκεμ­βρίου) να πάρουν μέρος στην απερ­γιακή συγκέ­ντρωση στις 12:00 έξω από το κτί­ριο της ΕΣΗΕΑ (Ακα­δη­μίας 20) για να διεκδικήσουμε:

  • Θεσμο­θέ­τηση πόρου από τα έσοδα όλων των έντυ­πων, ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κών και δια­δι­κτυα­κών μέσων, υπέρ των επι­κου­ρι­κών Ταμείων μας.
  • Την αυτο­νο­μία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτο­διοι­κού­με­νων φορέων κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης, χωρίς αλλοί­ωση του χαρα­κτήρα και του περιε­χο­μέ­νου τους, ως προ­ϋ­πό­θεση για την υπε­ρά­σπιση της ανε­ξαρ­τη­σίας της δημο­σιο­γρα­φι­κής λει­τουρ­γίας και τη δια­σφά­λιση του αγα­θού της Ενημέρωσης.
  • Ένταξη στα Ταμεία αυτά όλων των εργα­ζο­μέ­νων στην Ενη­μέ­ρωση, σε οποιο­δή­ποτε Μέσο και αν εργά­ζο­νται, με μισθωτή εργα­σία πλή­ρους απα­σχό­λη­σης και ΣΣΕ, και με την προ­ϋ­πό­θεση ότι θα είναι μέλη αντί­στοι­χης συν­δι­κα­λι­στι­κής Ένωσης.
  • Αξιο­πρε­πείς μισθούς και συντά­ξεις, άμεση αντι­με­τώ­πιση της ανερ­γίας και σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων.

Το Διοι­κη­τικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ