Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 21:00

Ο χορός συναντά την Τέχνη στη σχολή «Χοροχώρος Έκφραση» της Μαριέττας Γκούμα (pics)

IMG 6642

«Η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν», έλεγε ο Γάλλος ζωγράφος και γλύπτης Εντγκάρ Ντεγκά. Και για όποιον έχει ελάχιστη σχέση με το χορό και την κίνηση και δεν μπορεί να αντιληφθεί την τέχνη που «πηγάζει» από τη θεωρία και την πράξη του, το να βρεθεί στη σχολή «Χοροχώρος Έκφραση» της Μαριέττα Γκούμα στην Πρέβεζα αποτελεί μία εμπειρία που αναμφίβολα θα του δώσει μία διαφορετική οπτική για την Τέχνη.

IMG 6550

Το atpreveza.gr επισκέφθηκε το ισόγειο στην οδό Προμηθέως 3. Δυνατή μουσική, ατέλειωτες πρόβες σε πολλά είδη χωρών, πειθαρχία και επιμονή στη σωστή εκτέλεση των κινήσεων και ένας «αέρας» χαράς, χρωμάτων και παρέας, δίνουν μία αίσθηση της χορευτικής «τελετουργίας» εντός της σχολής. Συνδυασμός γυμναστικής, χορού, έκφρασης και Τέχνης. Σε ένα χώρο που λόγω διακόσμησης αντικατοπτρίζει συναισθήματα και σε μαθαίνει να εκφράζεσαι κυρίως εσωτερικά μέσω του χορού, υπάρχουν στιγμές που οι χορευτικές κινήσεις μοιάζουν με τον τρόπο που συγχρονίζονται οι μουσικοί μιας ορχήστρας.

IMG 6658

«Ζεις για όσο διάστημα χορεύεις», είχε πει κάποτε ο «επαναστάτης» του χορού Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Και φαίνεται πως στο «Χοροχώρο Έκφραση» κάτι τέτοιο αποτελεί οδηγό για τη Μαριέττα Γκούμα και τους υπόλοιπους καθηγητές της Σχολής.

IMG 6560

Να θυμίσουμε πως στο «Χοροχώρο Έκφραση» διδάσκονται:

κλασσικό μπαλέτο

μουσικοκινητική (4 έως 7 ετών)

σύγχρονος χορός

aerial yoga

IMG 6724

power yoga

pole fitness

pole fitness

zumba και zumba kids

latin and ballroom dance (και επαγγελματικά τμήματα)

salsa – bachata

IMG 6564

oriental

tango argentino

hip-hop

breakdance

 

 

Έκθεση εικόνων