Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 18:40

Ψάχνοντας το δίκιο τους για το «χαράτσι» στην Πρέβεζα...

Αρκετές είναι τις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες στο www.atpreveza.gr, για «φουσκωμένα χαράτσια» στο Δήμο της Πρέβεζας, όσον αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Στους λογαριασμούς ορισμένων πολιτών του Δήμου, ο συντελεστής τιμής ζώνης ήταν αυξημένος κατά μία μονάδα. Αν και σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη αυτό, το δέχθηκαν, στο πλαίσιο μιας γενικότερης αίσθησης που υπάρχει στην κοινωνία μας πως: «Όλα τα αυξάνουν, θα μας πιουν το αίμα»! Σε ακριβώς διπλανά σπίτια ωστόσο, ο συντελεστής τιμής ζώνης παρέμεινε σταθερός, προκαλώντας μεγαλύτερη έκπληξη. Σε πολλές περιπτώσεις το «χαράτσι» ήταν «φουσκωμένο» κατά περίπου 70-100 ευρώ.

Οι πολίτες πήραν τους λογαριασμούς ανά χείρας και απευθύνθηκαν αρχικά στη ΔΕΗ. «Μάλλον έχει γίνει λάθος», ήταν η απάντηση σε μια-δυο περιπτώσεις. Στη συνέχεια απευθύνθηκαν και στις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας: «Μάλλον έχει γίνει λάθος. Ρωτήστε όμως και στην Εφορία...».

Μια ομάδα πολιτών, όπως πληροφορηθήκαμε, ήδη εξερευνά το «έδαφος», ώστε να υπάρξει κάποια συλλογική αντίδραση σε αυτό το... λάθος. Ή μήπως δεν ήταν λάθος...

Συνεχίζεται...