Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 11:50

“Ξεκλειδώνει” η μελέτη για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στην Πρέβεζα-Δικαιώθηκε η δημοτική αρχή για την επιμονή της

Μπορεί να άργησε χαρακτηριστικά, ωστόσο η επιμονή της δημοτικής αρχής να αφήνει επί σειρά ετών το δημοτικό κολυμβητήριο σε άθλια κατάσταση προκειμένου να πιέσει καταστάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο Αθλητισμού φαίνεται ότι επιτέλους δικαιώθηκε.

Είχαμε αναφερθεί επανειλημμένα με σχετικά άρθρα (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) ότι γίνονται επαφές με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βασιλειάδη που πριν ένα χρόνο επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του δημοτικού κολυμβητηρίου, ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση μελέτης αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου που έχει παραδοθεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου από το Δήμο Πρέβεζας και έχει να κάνει με τρεις βασικούς άξονες (μηχανολογικά, εξοπλισμός, ενεργειακή αναβάθμιση).

Παράλληλα πριν λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι ο δήμος Άρτας πήρε απόφαση για την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ώστε να παραμένει ανοικτό όλο το χρόνο (δείτε ΕΔΩ), εκφράζοντας απορία για τα βήματα που ακολουθεί η δημοτική αρχή Πρέβεζας σχετικά με το κολυμβητήριο.

5a097562f745cdca8ca56cf8a3acf458 XL

Μπορεί να μπήκαμε στον Απρίλιο και πάλι να αναρωτιόμαστε αν θα ξεκινήσουν έγκαιρα τα μαθήματα των μαθητών στο δημοτικό κολυμβητήριο, αν θα φτάσουμε πάλι στον Ιούλιο για να λειτουργήσει η πισίνα και αν θα λειτουργήσει ξανά η ετοιμόρροπη κερκίδα,  ωστόσο τα νέα από το Υπουργείο είναι ευχάριστα αφού αυτό που αποφασίστηκε είναι να μη γίνει καμία παρέμβαση στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Αντίθετα να προχωρήσει η μελέτη του 2003 για το κλειστό κολυμβητήριο δίπλα στο ΔΑΚ Πρέβεζας, την οποία μάλιστα αναζήτησε ο ίδιος ο Υφυπουργός.

Σύμφωνα με τη μελέτη ο προϋπολογισμός του έργου θα είναι περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ και θα περιλαμβάνει τέσσερα στατικώς ανεξάρτητα κτίρια µε φορείς Ω.Σ., κερκίδες και δυο µεταλλικά στέγαστρα ανοίγµατων 25m και 50m, συνολικού εµβαδού 6.000 m2. Στεγαζόµενες κολυµβητικές δεξαµενές ολυµπιακών διαστάσεων και εκµάθησης.

Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Καλό μήνα!