Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 03:04

Η... παρακάμερα του www.atpreveza.gr στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα!

Το www.atpreveza.gr σας μετέφερε τις τελευταίες 48 ώρες τον παλμό των απεργιακών κινητοποιήσεων στην πόλη της Πρέβεζας. Υπήρχαν όμως και άλλες στιγμές που καταγράψαμε, που έχουν κάτι να... πουν.

 

*Λεκτική αντιπαράθεση είχε χθες το πρωί με υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Στράτος Ιωάννου, σε κτίριο της Περιφέρειας που τελούσε υπό κατάληψη. Ο κ. Ιωάννου υποστήριξε στους απεργούς πως αυτό που κάνουν δεν είναι νόμιμο και αξίωσε αμέσως να λήξει η κατάληψη.

Οι απεργοί από την πλευρά τους τόνισαν στον Αντιπεριφερειάρχη πως έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να αντιδράσουν στα βάρβαρα-αντιλαϊκά μέτρα, έχουν πάρει αποφάσεις ως σύλλογος και θα της στηρίξουν. Παραδέχθηκαν πάντως πως θα έπρεπε να τον είχαν ενημερώσει.

 

 

*Πρόσωπο με πρόσωπο ήρθε με την πορεία του Εργατικού Κέντρου την Τρίτη, ο πρώην βουλευτής Πρέβεζας με τη ΝΔ, κ. Γιώργος Τρυφωνίδης, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη. Ο κ. Τρυφωνίδης μάλλον αιφνιδιάστηκε από το σκηνικό και επιτάχυνε την αποχώρησή του με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο.

 

 

*Ήθελαν δεν ήθελαν, τελικά «συναντήθηκαν» χθες οι δύο συγκεντρώσεις (ΠΑΜΕ και Εργατικό Κέντρο), στο ύψος του γραφείου του κ. Τσουμάνη, επί της Λεωφόρου Ειρήνης. Κάποια ειρωνικά... χαμογελάκια, κάποια πειράγματα εκατέρωθεν και μια προσπάθεια να «πνιγούν» τα συνθήματα των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, από τη μικροφωνική έξω από τον ΟΤΕ (πρέπει να... έπαιζε Ξυλούρης), είναι μέσα στο πρόγραμμα. Άλλωστε αυτά που ενώνουν τους απεργούς είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που τους χωρίζουν.

 101 0104

 

* «Λουκάνικο» δεν έχει η Πρέβεζα, έχει ωστόσο τετράποδους φίλους να ακολουθούν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως μαρτυρά και η παρακάτω φωτογραφία

 

 101 0082

* «Σαμποτάζ» το πρωί της Τρίτης στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου, καθώς χάλασε η μικροφωνική. Και οι ομιλητές ήθελαν να πουν πολλά...

 

 

*Μπορεί να επέλεξαν το δρόμο του... καφενείου και όχι της πορείας, παρ' όλα αυτά οι θαμώνες των καφενείων της πόλης συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο στη διαμαρτυρία, με χειροκροτήματα και επαναστατικά τραγούδια από τα ηχεία.

 

 

*Στην πορεία της Τρίτης ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Πρέβεζας βρέθηκε στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και συμμετείχε και στην πορεία που ακολούθησε. Θετικό το γεγονός να θεωρούν εαυτούς κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πόλης.

 apergiaa3

 

*Στη χθεσινή πορεία πήρε το... μάτι μας με τους διαδηλωτές και τον Αντιδήμαρχο Πρέβεζας, κ. Γιώργο Φραγκούλη.

 

 

*Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ... Είναι η δεύτερη φορά που γράφεται η λέξη «ανεπιθύμητος» κάτω από το γραφείο του κ. Τσουμάνη. Την προηγούμενη ήταν και πάλι... ανεπιθύμητος και επανεξελέγη βουλευτής. Άρα μάλλον του πάει... γούρι!

101 0120