Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 15:03

Μποτίλια στο Πέλαγο: Ένα μαγαζί στην Πρέβεζα που σε «μαγεύουν» οι στίχοι και τα αρώματα από το νέο χαρμάνι καφέ...

Θεοφάνους και Ιωνίας στην Πρέβεζα. Σαν ασπρόμαυρη καρτποστάλ! Περίπατος, με φόντο το νεοκλασικό κτίριο που στέκει ακόμη να θυμίζει μία Πρέβεζα, που έμπαινε σε «πολιτιστικά καλούπια». Το σκηνικό να θυμίζει τους στίχους του Σεφέρη: «Μ’ άσπρα και μαύρα ρούχα, με πολύχρωμα κοσμήματα και γύρω του μιλούν σιγά σεβάσμιες δεσποινίδες» και μια ταμπέλα που γράφει «Μποτίλια στο Πέλαγο», να γεμίζει ξαφνικά τα σοκάκια που περπάτησε ο «δικός μας» Κώστας Καρυωτάκης, με χρώμα. Η ταμπέλα γράφει «Μποτίλια στο Πέλαγο», με την ένδειξη art café.

IMG 9485

Κλακέτα και σκηνή δεύτερη: Ποίηση Μανώλη Αναγνωστάκη, φωνή Μαίρης Δημητριάδη. Στη μποτίλια που βρίσκεται καταμεσής του πελάγου, επιβάτες είναι η ποιότητα και το συναίσθημα του «Κι ήθελε ακόμη, πολύ φως να ξημερώσει…», αγκαλιά με τις μουσικές του κόσμου, από τη «λάγνα» Αφρική και την ονειροπόλα Λατινική Αμερική και μια πινελιά από πιάνο.

Ποίηση, επανάσταση, ελληνικότητα, σε ένα café, όπου η ανάγνωση ενός βιβλίου του Μενέλαου Λουντέμη, μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με καφέ, ποτό, τσάι και μία πρόχειρη ανάγνωση ενός βιβλίου με εξώφυλλο τον Μπερλινγκουέρ, ταιριάζουν απόλυτα με το ντεκόρ εκθέσεων ντόπιων καλλιτεχνών.

 

Art Café Μποτίλια στο Πέλαγο

Θεοφάνους 9 και Ιωνίας, Πρέβεζα 

 

Η "Μποτίλια" σας υποδέχεται πλέον με νέο χαρμάνι καφέ και μπορείτε να απολαύσετε τον Mokka Speciality Coffee (90 Χρόνια Παράδοσης & Δημιουργίας).

kafes main

Τα χαρμάνια και οι καφέδες της εταιρείας δημιουργούνται με τέχνη και μεράκι. Μέσω της βαθιάς τεχνογνωσίας και της καινοτόμου παραγωγής αναδεικνύουν στο μέγιστο τα γευστικά χαρακτηριστικά των εξαιρετικών καφέδων. 
Speciality Coffee ονομάζεται ο καφές ο οποίος ευδοκιμεί σε μια καθορισμένη τοποθεσία πλήρους ιχνηλασιμότητας και πληρεί τα υψηλότερα κριτήρια ως προς τη συγκομιδή, την ωμή επεξεργασία, το καβούρντισμα και την τελική παρασκευή του σε ρόφημα. Ο καφές εισάγεται απ' ευθείας από τους παραγωγούς, οι οποίοι θεωρούνται ότι είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Η Μόκκα ξεκινήσε το direct trade από το 1999 και είναι από τις ελάχιστες ελληνικές εταιρείες που εξειδικεύεται και καβουρντίζει μόνο speciality coffees.