Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 22:45

Τσουμάνης για...Μοζαμβίκη, Μπάρκας για... Ινδία!

Οι δύο βουλευτές Πρέβεζας, κ.κ. Δημήτρης Τσουμάνης και Κώστας Μπάρκας, συμμετέχουν σε ομάδες φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο βουλευτής της ΝΔ, μετέχει στις ομάδες φιλίας: Ελλάδας-Ιταλίας, Ελλάδας-Ουκρανίας, Ελλάδας-Αιγύπτου, Ελλάδας-Μοζαμβίκης και Ελλάδας-Εσθονίας, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις αντίστοιχες Ελλάδας-Ιρλανδίας, Ελλάδας Μολδαβίας, Ελλάδας-Ινδίας.

Αντικείμενο των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας είναι η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε διεθνές διμερές επίπεδο, καθώς και η προβολή και προώθηση των θέσεων της xώρας σε εθνικά και διεθνή θέματα.

Αποτελούν πρακτική όλων των Κοινοβουλίων, που ενθαρρύνεται και από το Καταστατικό της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των διαφόρων Κοινοβουλίων.

Οι 75 Ομάδες Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων καλύπτουν τις διμερείς κοινοβουλευτικές σχέσεις με κοινοβούλια της Ευρώπης, της Αμερικανικής Ηπείρου, της Ασίας, της Αφρικής και της Ωκεανίας.

Οι συναντήσεις των Ομάδων Φιλίας έχουν ως σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας με τα Κοινοβούλια άλλων χωρών, την προβολή των θέσεων της Ελλάδας σε σημαντικά διεθνή ζητήματα, την προώθηση των εθνικών θεμάτων και την ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας.