Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 15:46

Διαλέξεις στο ΙΣ Νιάρχος για τη γαστρονομία από μία κατά το ήμισυ Πρεβεζάνα...

Δυο διαλέξεις-συζητήσεις γύρω από ένα από τα πιο αυθεντικά πολιτιστικά στοιχεία του τόπου μας, έδωσε μέσα στο Μάρτιο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η ΣΕΦ Γωγώ Δελογιάννη. Επρόκειτο για ένα ταξίδι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας μέσα από τα στοιχεία της πολιτιστικής και οικονομικής ιστορίας, όπως μπορεί να τα καταδείξει ο πιο άμεσος και καθημερινός τρόπος επικοινωνίας με τους ανθρώπους, η γαστρονομία.

Η Γωγώ Δελογιάννη κατάγεται από δυο μικρά χωριά, το Νέο Ηραίο Άργους και το Ριζοβούνι Πρεβέζης. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής και εργάστηκε ως νομικός περίπου 8 χρόνια ώσπου αποφάσισε την μεγάλη αλλαγή στην ζωή της. Έκτοτε και εδώ και 4 χρόνια μαγειρεύει επαγγελματικά και ζει από αυτό. Της αρέσει να μαγειρεύει για όλους με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε για τους αγαπημένους της. Ετοιμάζει το φαγητό που μπορεί κανείς να φάει μια Κυριακή σε ένα αγαπημένο τραπέζι, το φαγητό που θα θέλαμε να γευτούμε μετά από μια δύσκολη μέρα.