Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 12:59

Ρωσικό fund γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία “κυνηγά” την επένδυση σε Σολωμού και Πεδίο Βολής – Αναλυτικό ρεπορτάζ και που “χαλάει η δουλειά”

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν με μία σειρά ρεπορτάζ, στην τουριστική επένδυση εκατομμυρίων ευρώ που “ψήνεται” στους πρώην χώρους του στρατοπέδου Σολωμού και στο Πεδίο Βολής στον Παντοκράτορα (δείτε ΕΔΩ).

Έχουν πραγματοποιηθεί θυελλώδεις διαβουλεύσεις και συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με ένα ερώτημα να προκύπτει: Ποιος είναι ο επενδυτής; Ποιο μεγάλο επιχειρηματικό συγκρότημα θα είναι εκείνο που θα αναλάβει την επένδυση και ήδη έχει κάνει τις κατάλληλες ενέργειες με τα κατάλληλα χωροταξικά εργαλεία (βλέπε ΕΣΧΑΣΕ...).

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr πρόκειται για μεγάλο ρωσικό fund, που ελέγχεται από τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα επενδύει στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής αγοράς ακινήτων και σχεδιάζει να αποκτήσει και άλλα ακίνητα, αξιοποιώντας τη διαδικασία των παλαιών υποδομών του Στρατού και του Δημοσίου.

Άνθρωποι εμπιστοσύνης του Ιβάν έχουν ήδη έρθει στην Πρέβεζα από το καλοκαίρι και συλλέγουν πληροφορίες για την ασφάλεια ή μη της επένδυσης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ υπήρξε και μπόλικο παρασκήνιο στις επαφές τους, καθώς σε συνάντηση που είχαν με τον Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό, τους συμβούλεψε να αγοράσουν τον ΠΑΣ Πρέβεζα, ώστε να μπορούν να έχουν έναν λαϊκό “μοχλό” πίεσης στους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες.

Στη συνάντηση που είχαν με το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη, η φράση του Δημάρχου: “Εγώ είμαι με την ΑΕΚ”, θορύβησε σύμφωνα με πληροφορίες τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος τελικώς σκέφτηκε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές να “προμοτάρει” λόγω ποντιακής καταγωγής ως υποψήφιο Δήμαρχο τον νυν Αντιδήμαρχο Λάζαρο Πιπιλίδη. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από “επίσημα χείλη”, όπως επίσης και το γεγονός ότι “τσέκαρε” και την περίπτωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Διονύση Καλλίνικου, γνωστού για τα ΠΑΟΚτσίδικα αισθήματά του. Ο κ. Καλλίνικος εξάλλου δε σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές...

Πληροφορίες πως στο deal ενεπλάκη και ο επίσης ΠΑΟΚτσής υποψήφιος με τον Γιώργο Νίτσα, Τάσος Αμάραντος κρίνονται ως επισφαλείς, καθώς ο κ. Αμάραντος παραμένει “πιστός” στον ΠΑΣ Πρέβεζα...

Εκείνο που “φρενάρει” την επένδυση φαίνεται να είναι η άρνηση της δημοτικής αρχής να συναινέσει στις ιδιωτικοποιήσεις των πρώην στρατοπέδων με επίσημη δήλωση του Χρήστου Μπαϊλη, ο οποίος φέρνει “τούμπα” την κατάσταση, υποστηρίζοντας: “Τα στρατόπεδα είναι δημόσια περιουσία και ανήκουν στο λαό της Πρέβεζας. Κανένας Σαββίδης και κανένας μεγαλοεπιχειρηματίας δε θα βάλει χέρι σε αυτά! Μπαίνω μπροστάρης στον αγώνα αυτόν, έχοντας σύμμαχο την κοινωνία. Εδώ ο Guardian μας αποθεώνει, με fund θα ασχολούμαστε... ”.

 

Άντε και καλή μας Πρωταπριλιά!