Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 14:49

Η “κυβίστηση” ως αυτοδιοικητικό άθλημα...

Αν μη τι άλλο έκπληξη αποτέλεσε η... επανένταξη του πρόσφατα παραιτηθέντος δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Συγκούνα, στην παράταξη “Δημοτική Συνεργασία” του νυν Δημάρχου Χρήστου Μπαϊλη.

Θυμίζουμε πως με δημόσια επιστολή του το Φεβρουάριο του 2019 (δείτε ΕΔΩ), ο κ. Συγκούνας είχε δηλώσει δημόσια την αποχώρησή του από τα κοινά και το ίδιο διατυμπάνιζε και στο περιβάλλον του, ενώ στην επιστολή παραίτησής του είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

“… η αξιοπρέπεια ούτε πουλιέται αλλά ούτε αγοράζεται με όλο το χρυσάφι του κόσμου. Σε εξευτελιστικά προεκλογικά Show τα οποία και προετοιμάζονται προς τέρψη του φιλοθεάμονος αιμοδιψούς κοινού, δεν θα κάνω την χάρη κανενός να συμμετάσχω. Δεν μου το επιτρέπει η αξιοπρέπεια ή πορεία και η συνείδησή μου. Εξάλλου όπως προείπαμε …δεν είμαι πολιτικός, δεν θα γίνω ποτέ, και για τον λόγο αυτό δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ ξανά με τα κοινά !!

Επειδή λοιπόν κ. συνάδελφοι για όλους τους παραπάνω λόγους απέτυχα οικτρά, και επειδή ένας κακός ανάμεσα σε τόσους καλούς δεν μπορεί να έχει θέση, αποχωρώντας από την θέση του δημοτικού συμβούλου δίνω την ευκαιρία να «καθαρίσει» ο τόπος από την κόπρο του Αυγεία, και να συνεχίσουν, όλοι οι καλοί χωράνε, να πάνε την πόλη εκεί που ονειρεύονται...”.

Είχαμε επίσης αναφέρει (δείτε ΕΔΩ), ότι η δημοτική αρχή τον είχε “αδειάσει” στα “χτυπήματα” που δεχόταν δημόσια από συμβούλους εντός της ίδιας παράταξης.

Προφανώς και άλλαξε γνώμη εσχάτως ο κ. Συγκούνας μιας και με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει:

“Μετά από μια «ιδιαίτερη» πρώτη δημοτική θητεία, με πολλά συμπεράσματα αλλά και σημαντικές βάσεις για το παρόν και το μέλλον, με γνώμονα πάντα το κοινό καλό και την αγάπη στην Πρέβεζα, και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο, χτίστηκε ένα έργο με όραμα και ορίζοντα από το σύνολο της παρούσης Δημοτικής Αρχής.

Κόντρα στην απόφαση που πήρα προ 2 μηνών περίπου, και αναθεωρώντας και σταθμίζοντας, διαβλέποντας ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα προκύψει από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα αποτελείται στην συντριπτική του πλειοψηφία από νέα, ικανά και με διάθεση για προσφορά άτομα (από όλες τις δημοτικές παρατάξεις) σε συνδυασμό με την πείρα και την καθοδήγηση ικανών ανθρώπων που αγαπούν πραγματικά ετούτη την πόλη, πήρα την απόφαση να συνταχθώ με τον νυν Δήμαρχο Χρήστο Μπαϊλη, και να θέσω εκ νέου τον εαυτό μου στην κρίση του καθενός που είτε έπεισα όλο αυτό το διάστημα είτε όχι, με γνώμονα πάντα την Αξιοπρέπεια το κοινωνικό και πολιτικό ΗΘΟΣ, την ισονομία και την τιμιότητα. Αρχές απαράβατες για εμένα οι οποίες στέκουν μπροστά και επάνω από κάθε αξίωμα και καρέκλα. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους όλων των συνδυασμών και ας επικρατήσει η ΑΓΑΠΗ για την πόλη αυτή, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, το πάθος για την βελτίωση της καθημερινότητας μας και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!!”.

Μάλλον έγινε πολιτικός ο κ. Συγκούνας...