Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 11:36

Καταγγελία αναγνώστη: Έχουμε γεμίσει ποντίκια και φίδια...

Η παρακάτω καταγγελία αναγνώστη για οικόπεδο στον οικισμό Ψαθάκι του Δήμου Πρέβεζας, αναδεικνύει εν' όψει και καλοκαιριού ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, αναφορικά με τους καθαρισμούς οικοπέδων και ενδεχομένως κάποια πρόστιμα που πρέπει να επιβάλει ο Δήμος.

Σύμφωνα με τον αναγνώστη η περιοχή είναι κατοικημένη, υπάρχουν οικογένειες και κυκλοφορούν πολλά μικρά παιδιά. Η περιοχή έχει γεμίσει ποντίκια και φίδια. Έχει γίνει εδώ και εβδομάδες σχετική αίτηση στο Δήμο Πρέβεζας με αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά δεν έχει καθαριστεί το οικόπεδο που ανήκει σε ιδιώτη.

Θυμίζουμε ότι ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας του Δήμου Πρέβεζας Παύλος Σαραμπασίνας, έχει στείλει εδώ και εβδομάδες την παρακάτω ανακοίνωση:

“Σύμφωνα με το άρθρο 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και σύμφωνα με την υπ.αριθμ.4/2012 πυροσβεστική διάταξη, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων έχουν την υποχρέωση καθαρισμού τους.

Ο μη καθαρισμός των χώρων αυτών από τους ιδιοκτήτες οδηγεί:

  • στην επιβολή προστίμου 0,50€/τ.μ.,

  • στην βεβαίωση της δαπάνης καθαρισμού των οικοπέδων αυτών και

  • στην άσκηση ποινικών κυρώσεων από την Πυροσβεστική Αρχή για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Εν όψει της θερινής περιόδου, ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των συμπολιτών μας”.