Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 10:55

Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας: Ένα σύγχρονο ολιστικό τουριστικό προϊόν για το citybranding και τον εναλλακτικό τουρισμό (pics)

Μία σύγχρονη άποψη για το citybranding, τη διαμόρφωση ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ για τις πόλεις στον 21ο αιώνα, υποστηρίζει ότι η διαδικασία αυτή αποτελεί πρώτα απ' όλα μία φιλοσοφία ευτυχίας των ανθρώπων και δημιουργία μίας πόλης που να την αγαπούν οι κάτοικοί της.

Στο πλαίσιο λοιπόν μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής των σύγχρονων πόλεων, επιδιώκεται η διαρκής βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και η ένταξη στην ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ της πόλης, δραστηριοτήτων που και αναβαθμίζουν τη ζωή των κατοίκων, αλλά αποτελούν και πόλο έλξης για επισκέπτες για ακριβώς αυτό τον λόγο. Την ποιότητα ζωής και την επαφή με εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση.

IMG 0002ac

Πέρα από την εμπορικότητα και την προσέλκυση τουριστών μία επαναστατική λογική υπαγορεύει πως πρέπει να προσελκύουμε και κατοίκους που θα διαλέξουν να μένουν στην πόλη μας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την οικονομία σε μία ελεύθερη αγορά.

Τις παραπάνω προϋποθέσεις από μόνη της, τις συγκεντρώσει και η πόλη της Πρέβεζας, έχοντας ένα ευρύ φάσμα φυσικών πλεονεκτημάτων που με τις κατάλληλες διεργασίες και πολιτικές, μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό brand.

IMG 0105c

Ένα τρανταχτό παράδειγμα ολιστικού τουριστικού προϊόντος, είναι το Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας. Στην τοποθεσία «Οικισμός Πυροσβεστών» στην Ταράνα Πρέβεζας, στην περιοχή Νεοχώρι, όπου ο προπονητής και φυσικοθεραπευτής-ιπποθεραπευτής, Άγγελος Π. Στύλος και η σύζυγός του Μαρία, έχουν δημιουργήσει με πολύ μεράκι, κόπο και προσεγμένη δουλειά, μία “μυσταγωγία” στη μαγική εμπειρία της επαφής με το άλογο.

«Οι δραστηριότητες είναι μαθήματα ιππασίας, βόλτες-περιπάτους στη φύση ακόμη και για αρχάριους και το κομμάτι της θεραπευτικής ιππασίας και της ιπποθεραπείας που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά που έχουν κινητικά ή ειδικά προβλήματα», μας είχε αναφέρει παλαιότερα ο κ. Στύλος, ενώ δε χρειάζεται για τους αρχάριους κάποια πρότερη εμπειρία.

Όποιος θέλει να αποκτήσει κάποια παραπάνω γνώση στο άλογο μπορεί να απευθυνθεί στο προσωπικό του Ιππικού Πάρκου Πρέβεζας, αλλά ακόμη και για απλή βόλτα ή μία απλή επαφή με το άλογο, επίσης μπορεί να επισκεφτεί το Πάρκο.

Το Πάρκο είναι πιστοποιημένο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιππασίας και αναφορικά με τη θεραπευτική ιππασία είναι πιστοποιημένο από την Επιστημονική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδος. Το κέντρο είναι στη Βαρυμπόμπη Αττικής.

Γιατί αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα δημιουργίας ενός δυνατού BRAND ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ για την πόλη το Ιππικό Πάρκο;

-Αποτελεί μία εξαιρετική δραστηριότητα εναλλακτικής δραστηριότητας, για τους κατοίκους της πόλης, ώστε να χαλαρώσουν, να έρθουν σε επαφή με ένα πανέμορφο ζώο, συνδεδεμένο με την ίδια τη ρίζα της ελληνικής παράδοσης, να κάνουν μία οικογενειακή δραστηριότητα σε μία επαρχιακή πόλη.

-Αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο συνδυασμού επαφής με αθλητική δραστηριότητα και θεραπείας σε άτομα που το έχουν ανάγκη, μέσω της θεραπευτικής ιππασίας.

-Υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης αγωνιστικής δράσης στην ιππασία, από εξειδικευμένους προπονητές.

-Το Ιππικό Πάρκο μπορεί κάλλιστα να εντάσσεται σε τουριστικά πακέτα για την περιοχή μας, ως παράδειγμα εναλλακτικού τουρισμού, ενώ μπορεί να συμπεριληφθεί σε πακέτα “ειδικών κοινών”, που επιθυμούν να συνδυάσουν διακοπές και θεραπευτική ιππασία.

-Το Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας μπορεί να διαφημίσει μία “παρεξηγημένη” τουριστικά πλευρά της Πρέβεζας, μέσω των διαδρομών του, παρουσιάζοντας μία πανέμορφη όψη του Αμβρακικού Κόλπου.

Διόλου τυχαίο είναι ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Τοσκάνης επενδύει πάνω στον Ιππικό Τουρισμό, όπως και νησιά τουριστικά (Σκιάθος, Σίφνος κ.α.)

 

 IMG 9993c

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 693 836 5526 (Άγγελος) – facebook: https://www.facebook.com/IppikoParkoPrevezas/, για να ενημερωθούν για τις ημέρες και ώρες επισκέψεων.

 ippikoparko