Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 21:29

Έρανος στην Πρέβεζα με άδεια και σφραγίδες!

Μια λεπτομέρεια που δε γνωρίζουν πολλοί και προκαλεί γενικότερα εντύπωση, είναι πως για να διεξαχθεί ένας έρανος αλληλεγγύης από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, όπως αυτός που έγινε στην Πρέβεζα στο διάστημα 14-16 Δεκεμβρίου, απαιτείται μία σειρά προϋποθέσεων, ενώ ένα ποσοστό των χρημάτων πηγαίνει και σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει το έγγραφο του Τμήματος Κοινωνικής Αρωγής της Περιφέρειας Ηπείρου και το οποίο φέρει την υπογραφή του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη:

 

 

«1.Χορηγούμε στο Γενικό φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης την άδεια διενέργειας εράνου την 14η, 15η και 16η Δεκεμβρίου 2012 που θα γίνει με προαιρετικές εισφορές βάσει αριθμημένων κουπονιών στην περιφέρεια της ανωτέρω Ιεράς Μητροπόλεως. Το προϊόν του ανωτέρω εράνου θα διατεθεί υπέρ του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

2. Το καθαρό προϊόν του εράνου δεν υπόκειται στην κράτηση 1/10 υπέρ του δημοσίου, εφόσον το προϊόν αυτού θα διατεθεί για την ανακούφιση των απόρων και την ενίσχυση των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως

3. Το ποσοστό 2% από το ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν του εράνου θα κατατεθεί μέσα σε δύο (2) μήνες από τη διεξαγωγή του, στο λογαριασμό Α΄ Κοινωνικών Βοηθειών που τηρείται στο Μητροπολιτικό Δήμο Πρέβεζας, σύμφωνα με την παρ. 2άρθρου 7 του Ν. 57/1973 κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010.

4. Τα κουπόνια του εράνου θα είναι αριθμημένα κατ΄ αύξοντα αριθμό, θα σφραγιστούν και θα θεωρηθούν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου και θα συνταχθεί σχετικό πρωτόκολλο.

5. Μέσα σε περίοδο δύο (2) μηνών από το πέρας διεξαγωγής του εράνου, πρέπει να υποβληθεί στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου (Ιωάννινα) λεπτομερής λογοδοσία για τα αποτελέσματα αυτού η οποία θα περιλαμβάνει:

• Πρωτόκολλο σφραγίσεως κουπονιών

• Πρωτόκολλο καταστροφής αδιάθετων κουπονιών

• Αποδείξεις εξόδων που τυχόν έγιναν

• Την απόδειξη κατάθεσης του καθαρού ποσού του εράνου στο όνομα του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης

• Πρακτικό του Δ.Σ. του ταμείου για τα οικονομικά αποτελέσματα του εράνου

• Απόδειξη κατάθεσης του 2% του ακαθάριστου προϊόντος στον λογαριασμό Α΄ Κοινωνικών Βοηθειών».