Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 11:16

Μία απευθείας ανάθεση που προκαλεί...

Μία μεγάλη “πληγή” διαχρονικά των δημοτικών αρχών ήταν οι... μετεκλογικές απευθείας αναθέσεις σε άτομα που στελέχωναν το ψηφοδέλτιο προεκλογικά και δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι.

Είχαμε αναφερθεί και επί δημαρχιακής θητείας Μπαΐλη στο Δήμο Πρέβεζας σε τέτοια φαινόμενα, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν “κρούσματα” και στη νυν δημοτική αρχή.

Ειδικότερα με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου ανατέθηκε απευθείας σε ιδιώτη παροχή υπηρεσίας που έχει να κάνει με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με το “Δήμο της Καρδιάς μας”.

Το ύψος του κόστους (2.790 ευρώ), δεν είναι μεγάλο για το Δήμο, παρ' όλα αυτά, όπως αναφέρεται στη σχετική σύμβαση, η καταβολή του ποσού θα “σπάσει” τμηματικά σε τρεις δόσεις, ενώ ο Δήμος θα επιβαρυνθεί και το ΦΠΑ.

Φυσιολογικά όλοι οι πρώην υποψήφιοι που είναι και επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα δεν είναι δυνατόν να αποκλειστούν από τυχόν διαγωνισμούς, ούτε υπάρχουν φυσικά και ζητήματα νομιμότητας. Αλλά τουλάχιστον να τηρούνται και οι ελάχιστοι κανόνες του... fair play και όχι να ξεπληρώνονται "πολιτικά γραμμάτεια"...

 

Π.Τ.