Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 11:45

Μία “διαφορετική” ημέρα στο Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας... (pics)

Στην περιοχή Ταράνα του Νεοχωρίου Πρέβεζας, υπάρχει μία “κοιτίδα” που συνδυάζει ευεξία, διασκέδαση, αθλητισμό, επαφή με ένα ευγενές και συναισθηματικό ζώο, όπως είναι το άλογο και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ιπποθεραπείας-θεραπευτικής ιππασίας.

Πρόκειται για το Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας, το οποίο είναι πιστοποιημένο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιππασίας και αναφορικά με τη θεραπευτική ιππασία είναι πιστοποιημένο από την Επιστημονική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδος. Το κέντρο είναι στη Βαρυμπόμπη Αττικής.

IMG 0002ac

Πρόκειται για ένα ολιστικό εγχείρημα που πέρα από το κοινωνικό έργο που επιτελεί με τις υπηρεσίες ιπποθεραπείας-θεραπευτικής ιππασίας, ενισχύει την ιππική παιδεία και προσφέρει στη βιώσιμη ανάπτυξη με οικολογικά χαρακτηριστικά, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη του για μία πανέμορφη βόλτα στην “αγκαλιά” του Αμβρακικού, στις “παρυφές” της ιστορικής Αρχαίας Νικόπολης.

IMG 0105c

Οι ενδιαφερόμενοι είναι δεδομένο πως θα φύγουν πιο “πλούσιοι” συναισθηματικά από την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ φύσης και ανθρώπου και την ψυχική “ελάφρυνση” που προσφέρει το Πάρκο και οι δραστηριότητές του, ενώ οι υπεύθυνοι του Πάρκου τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει εξωστρεφή δραστηριότητα με εκπαιδευτικές ημερίδες γύρω από το άλογο, συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός εναλλακτικού τουριστικού-πολιτιστικού branding για την περιοχή της Πρέβεζας και συνολικά της Ηπείρου.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 693 836 5526 (Άγγελος Στύλος) – facebook: https://www.facebook.com/IppikoParkoPrevezas/, για να ενημερωθούν για τις ημέρες και ώρες επισκέψεων.

ippikoparko