Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 21:47

Συνεχίζεται η κόντρα στις Κυκλάδες με αφορμή το μνημόσυνο στον «Άγιο Πρεβέζης»

Ένας μήνας πέρασε από το μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης Στυλιανού, του Τηνίου, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου, κ.Δωροθέου (παρούσα και η πολιτική ηγεσία του τόπου) και ο σάλος που ξέσπασε και «καθρεφτίζεται» στον τοπικό ηλεκτρονικό Τύπο και ιστολόγια, καλά κρατεί, με κόντρες και αιχμηρά σχόλια.

Τονίζεται με φωτογραφικό υλικό η συνολική εικόνα του Μητροπολίτη που έμεινε γνωστός στο πανελλήνιο με το προσωνύμιο «Άγιος Πρεβέζης», η παρουσία του στη Μακρόνησο πλάι σε βασανιστές της Χούντας και άλλες πτυχές του βίου του.

scan0003

Στο μνημόσυνο παρέστη και έβγαλε λόγο ο επί τιμή Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Γ. Κούρτης (διαβάστε ΕΔΩ τι είπε), ενώ ο Μητροπολίτης Σύρου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κούρτη για την αποδοχή της προσκλήσεώς του, ανέγνωσε επιστολή του διαδόχου του μακαριστού, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, με την οποία εξέφραζε τις ευχαριστίες του για την γενομένη πρόσκληση και τη λύπη του διότι ποιμαντικές υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην εκδήλωση τιμής του προκατόχου του.

dsc07789