Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 12:39

Η ώρα των θεσμικών πρωτοβουλιών για το ζήτημα των αδέσποτων σκυλιών...

Εξελίξεις αναμένονται σύντομα στο Δήμο Πρέβεζας αναφορικά με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, καθώς έφτασαν τις 15 το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιθέσεις σκύλων (υπήρχε και περίπτωση δεσποζόμενου ζώου) σε πολίτες -σύμφωνα με ενημέρωση της δημοτικής αρχής- που καταγγέλθηκαν μέσω της σχετικής διαδικασίας στο Δήμο Πρέβεζας, ενώ αρκετοί εξ' αυτών νοσηλεύτηκαν με τραύματα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Παράλληλα υπήρξε προσπάθεια δολοφονίας αδέσποτων ζώων πριν από μερικές ημέρες, καθώς άγνωστοι τοποθέτησαν φόλες, κάτι που επίσης καταγγέλθηκε στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας από τη δημοτική αρχή.

Ήδη έχει γίνει κοινωνός των όσων έχουν συμβεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας, η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο, καθώς μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου έχουν καταθέσει τόσο ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας (για τις επιθέσεις), όσο και η οργάνωση “Παρέμβαση για τα Ζώα” (για την απόπειρα δηλητηρίασης σκύλων).

Όπως έχουμε εξηγήσει και σε παλαιότερα ρεπορτάζ την “καυτή πατάτα” έχει στα χέρια της η δημοτική αρχή, που μαζί με την πενταμελή επιτροπή που έχει συστήσει, έχουν τη θεσμική ευθύνη της λύσης, ώστε και τα ζώα να προστατευτούν (κάτι που είναι και θα πρέπει να θεωρείται αδιαπραγμάτευτο), αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών να είναι απόλυτα εμπεδωμένο.

Το ζήτημα αυτό δεν έχει να κάνει με την επιλογή άνθρωπος ή ζώο. Δεν υφίστανται τέτοια διλήμματα. Έχει να κάνει με πολιτική διαχείριση και κοινωνικές συμπεριφορές. Και δεν είναι η ώρα των “κραυγών”, αλλά των πολιτικών πρωτοβουλιών και των κοινωνικών συνεργιών. Σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Γιατί πολύ απλά τα συγκεκριμένα θέματα δεν είναι ζητήματα αντιπαράθεσης, αλλά λύνονται θεσμικά και συλλογικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρο πλαίσιο προτάσεων έχει καταθέσει στο τοπικό συμβούλιο Πρέβεζας η Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Π.Τ.