Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 03:44

Γιατί παραμένει μυστικό πόσο πλήρωσε ο Δήμος Πρέβεζας στο Forbes και το European Best Destinations για τις τουριστικές καταχωρήσεις;

Πραγματικά άξια απορίας ήταν τα όσα αναφέρθηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού του Δήμου Πρέβεζας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής την Τρίτη στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.

Κατ’ αρχάς δικαίωσε απόλυτα τον σύμβουλο της «Στροφής στο Μέλλον» Θανάση Ανωγιάτη που τόνισε ότι έρχεται η Επιτροπή και οι δημοτικοί σύμβουλοι προ τετελεσμένων, καθώς την ώρα που ο κ. Αργυρός ανακοίνωνε τη συνεργασία με το Forbes και το European Best Destinations, οι σχετικές αναρτήσεις είχαν ήδη γίνει.

Άρα η Επιτροπή απλώς… ενημερώθηκε. Και μάλιστα με ιδιαίτερα «άγαρμπο» τρόπο.

Εκείνο επίσης που δεν ειπώθηκε στη συνεδρίαση είναι το κόστος που έχει όλο αυτό, καθώς πρόκειται για πληρωμένες καταχωρήσεις από λεφτά των δημοτών του Δήμου Πρέβεζας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Αργυρού, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Καταφέραμε και κλείσαμε μέσα στο Forbes με ελάχιστο κόστος και το κόστος είναι σαν να μας το κάνουν έκπτωση, να το ‘’σκοτώνουν’’. Επειδή μάλιστα είχε γίνει η καμπάνια η δική μας και είχε γίνει και viral το όλο θέμα ήταν πολύ πιο εύκολο να κλείσουμε τιμές και να μας αποδεχθούν αυτοί που μας αποδέχθηκαν στην European Best Destinations. Το πρώτο βήμα το έκαναν αυτοί για να έρθουν σε εμάς. Εμείς ξέραμε, είχαμε ήδη κάνει επαφή και αυτοί ανταποκρίθηκαν άμεσα για να κλείσουμε αυτό το πακέτο. Το οποίο μας βολεύει πολύ και δε θα είναι μόνο για την κρίση. Το European safe destination και το European Safest Beach θα κρατήσει για διετία, δηλαδή θα κρατήσει για το 2020 και το 2021 με το copyright δικό μας. Το Forbes θα το κρατήσει για πάντα στη φόρμα του. Δε σβήνεται τίποτα».

Γιατί είναι μυστικό το κόστος αυτών των καταχωρίσεων; Ας κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι ο Δήμος πράττει εξαιρετικά και πληρώνει καταχωρήσεις στα συγκεκριμένα sites. Και κατά πάσα πιθανότητα καλά κάνει. Γιατί το κόστος μένει κρυφό; Γιατί δεν ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο ή η οικονομική επιτροπή; Από ποιο κωδικό του προϋπολογισμού του Δήμου θα γίνει η δαπάνη; Θα γίνει αναμόρφωση προϋπολογισμού με το δημοτικό συμβούλιο να έρχεται πάλι εκ των υστέρων και να δίνει την έγκρισή του; Ένας Πρόεδρος Επιτροπής όταν σχεδιάζει οφείλει και να τα παρουσιάσει αυτά δημόσια.

Ας ελπίσουμε να απαντηθούν για λόγους διαφάνειας και ορθής λειτουργίας σε κάποια από τις συνεδριάσεις του κυρίαρχου οργάνου του Δήμου Πρέβεζας. Που δεν είναι άλλο από το δημοτικό συμβούλιο. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους…

 

Π.Τ.