Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 22:42

Δήμος της Ηπείρου διεκδίκησε χρήματα από το Ε.Π. Αλιείας 2007-2013 για Πολιτιστικό Σύλλογο!

Το είδαμε κι αυτό σε έναν από τους μεγάλους Δήμους της Ηπείρου: Πολιτιστικός Σύλλογος διεκδίκησε χρήματα από το Ε.Π. Αλιείας 2007-2013, πριν από δυο μήνες και είχε μάλιστα και την αμέριστη υποστήριξη του δημοτικού συμβουλίου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο εν λόγω Πολιτιστικός Σύλλογος έφαγε «πόρτα» από την επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος, καθώς μεταξύ άλλων δεν διέθετε πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας, ούτε τεχνικό δελτίο πράξης. Για να πετύχει όμως το σκοπό του και να πάρει τα 30.000 ευρώ (για στολές, εξοπλισμό, μουσικά όργανα κ.α.) από το Ε.Π. Αλιείας 2007-2013, απευθύνθηκε στον Δήμο, ο οποίος διαθέτει πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ηπείρου. Ο Δήμος δηλαδή διεκδίκησε για λογαριασμό του Συλλόγου χρήματα, τα οποία υποτίθεται πως πηγαίνουν για ενίσχυση αλιευτικών δραστηριοτήτων.

Πάλι καλά που η απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν ομόφωνη, αλλά η Λαϊκή Συσπείρωση και η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμαναν -απολύτως λογικά- πως τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά αυτά προγράμματα, καλό είναι να πηγαίνουν υπέρ των φτωχών αλιέων. Χωρίς περαιτέρω σχόλια...