Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 13:16

Γιάννης Καζούκας στο atpreveza.gr: “Ο καθένας κάνει τη γυμναστική του ήρεμα και με ασφάλεια...” (pics)

Γυμναστική στα χρόνια του κορονοϊού... Πόσο μάλλον οργανωμένη γυμναστική, μιας και λόγω των μέτρων αντιμετώπισης τα γυμναστήρια έμειναν αρκετούς μήνες κλειστά.

IMG 8086

Το atpreveza.gr επισκέφθηκε το Zenith Workout Club στην Πρέβεζα (Κορυτσάς και Σουλίου – δίπλα από το συγκρότημα των γυμνασίων στο Φόρο) και συνομίλησε με τον επιστημονικό υπεύθυνο Γιάννη Καζούκα (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης), ο οποίος και ανέφερε σχετικά με τη νέα πραγματικότητα και τα περιοριστικά μέτρα στα γυμναστήρια:

IMG 8076

Οι αθλούμενοι τηρούν τα μέτρα. Φοράνε καθαρά παπούτσια, βάζουν αντισηπτικό, διατηρούν αποστάσεις. Ο καθένας κάνει τη γυμναστική του ήρεμα και με ασφάλεια. Επίσης δεν χρησιμοποιούμε τα αποδυτήρια. Όλοι το σέβονται και το έχουν κατανοήσει, όπως επίσης και τα μπάνια, αν και ''χάνουμε'' με αυτόν τον τρόπο ένα από τα πλεονεκτήματα της οργανωμένης δομής που έχουμε. Όλοι έχουν μπει σε ένα ρυθμό, γράφουμε το όνομά μας σε έγγραφο μόλις μπαίνουμε στο γυμναστήριο και γενικά δεν είχαμε θέματα. Όλοι θέλουν να κάνουν οργανωμένη γυμναστική. Τους έλειψε γιατί ήταν μεγάλη η απουσία χρονικά. Με τους περιορισμούς έχουν κάνει στροφή όλοι και σε έναν πιο φυσικό και υγιεινό τρόπο ζωής” και πρόσθεσε:

IMG 8079

Το βασικό μέλημα που υπήρχε και προ κορονοϊού ήταν να είναι καθαρό το γυμναστήριο. Να έχουν απολυμανθεί όλοι οι χώροι. Προσέχουμε όλοι. Καθαρίζουμε δύο φορές την ημέρα και πλέον συνηθίζουμε σιγά-σιγά. Δεν έχουμε γενικά επανέλθει σε μία κανονικότητα. Αυτό που εμείς κάναμε ως γυμναστήριο Zenith είναι ότι παρατείναμε τη συνδρομή των αθλουμένων όσο ήμασταν κλειστά. Το έχουν εκτιμήσει αυτό. Και προετοιμαζόμαστε για ένα δυναμικό ξεκίνημα τη νέα σεζόν”.

IMG 8061

Και πριν την εμφάνιση του κορονοϊού και των επιπτώσεων του στη ζωή των ανθρώπων, υπήρχε συζήτηση για το πόσο σημαντικός είναι ο επαγγελματισμός όσων εργάζονται στα γυμναστήρια. Ο Γιάννης Καζούκας κατέθεσε τη δική του άποψη για το θέμα:

Είναι μεγάλο ζήτημα ο επαγγελματισμός των ανθρώπων που εργάζονται σε γυμναστήρια. Είναι το νούμερο ''1'' θεωρώ. Και την εποχή προ κορονοϊού. Κανείς δεν θέλει να πηγαίνει για γυμναστική σε ένα χώρο που δεν είναι καθαρός και να κάνει γυμναστική με τον οποιοδήποτε. Δυστυχώς μόνο στην Ελλάδα παρατηρείται το φαινόμενο άτομα που δεν είναι γυμναστές να κάνουν τους γυμναστές. Βλέπουμε δυστυχώς και τοπικά τέτοια φαινόμενα. Ο κόσμος όμως πιστεύω το κατανοεί βήμα-βήμα και εκτιμά τον επαγγελματισμό και την κατάρτιση των γυμναστών.

Προσωπικά ως γυμναστής εισπράττω με ικανοποίηση την εκτίμηση ενός κόσμου, που αναγνωρίζει τις σπουδές μου, με στηρίζει. Εκτιμά το γεγονός ότι συνεχίζω να διαβάσω, να βελτιώνομαι πάνω σε αυτό που σπούδασα, πέρα από την αθλητική πορεία που είχα και είναι ξεχωριστό κομμάτι από την ακαδημαϊκή γνώση”.

IMG 8073

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Zenith Workout Club στην Πρέβεζα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του atpreveza.gr για το εάν πλέον υπάρχει “στροφή” στη γυμναστική λόγω κορονοϊού, τόνισε:

Γενικότερα διαμορφώνεται μία τάση στο εξωτερικό, ειδικά στην Αμερική που διάβαζα μία έρευνα, ο κόσμος να στρέφεται στη γυμναστική, θεωρώντας ότι θα έχει ένα μεγαλύτερο αβαντάζ στο να μη νοσήσει από κορονοϊό. Τρώγοντας καλά και φροντίζοντας την υγεία του”.

zenithbannerneo

Έκθεση εικόνων