Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2013 16:11

Υποκρισία από το Υπουργείο Εσωτερικών ως προς την έκθεση της Κωνσταντινούπολης

Είχατε ενημερωθεί από το www.atpreveza.gr για την πετυχημένη συμμετοχή της Πάργας στη Διεθνή Έκθεση ΕΜΜΙΤ 2013, στην Κωνσταντινούπολη (διαβάστε ΕΔΩ). Στη συγκεκριμένη έκθεση συμμετείχαν και πολλές άλλες ελληνικές πόλεις και νησιά, με σκοπό να προσελκύσουν τουρισμό εν όψει και του καλοκαιριού.

Υπάρχει όμως ένα... παρασκήνιο για τη συγκεκριμένη έκθεση, που μαρτυρά την υποκρισία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Το Υπουργείο έστειλε ένα έγγραφο σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, με το οποίο συνιστά να μη συμμετέχουν στην έκθεση, επειδή θα συμμετέχει σε αυτή το ψευδοκράτος του Ντεκτάς στην Κύπρο και κατά συνέπεια αυτό θα σημαίνει έμμεση αναγνώριση.

Δηλαδή στη λογική του Υπουργείου, που πετά το «μπαλάκι» στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, εξαιτίας -κρίνουμε εμείς- της αδυναμίας του να παράξει ουσιαστική «γραμμή άμυνας» απέναντι στην παρουσία του ψευδοκράτους σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, είναι να «αυτομαστιγωθούν» πόλεις και νησιά της πατρίδας μας που προσδοκούν πολλά από τον τουρισμό και ως συνέπεια και Έλληνες πολίτες.

Δηλαδή, σύμφωνα με τη λογική του Υπουργείου, αν σε τουριστικές εκθέσεις δέχονται το ψευδοκράτος, η «απάντηση» της χώρας μας είναι να μην πηγαίνουν ελληνικές συμμετοχές και ως συνέπεια θα μπορούν να «αλωνίζουν» τουριστικά το ψευδοκράτος και η Τουρκία;

Την ίδια στιγμή αν έρθει μία επένδυση από τουρκοκυπριακό επιχειρηματικό όμιλο, είναι δεδομένο πως θα εξεταστεί σοβαρά από πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας μας.

Αν δεν είναι αυτό υποκρισία, τότε τι είναι;