Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 16:50

Επτά αγρότες από το μπλόκο Καναλακίου κλήθηκαν στην Α.Δ. Πρέβεζας

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, το μεσημέρι της Τετάρτης (2-3) οι συγκεντρωμένοι αγρότες στο μπλόκο του Καναλακίου, έκλεισαν και πάλι την παλιά Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, με πεζή διαμαρτυρία. Όπως μας αναφέρουν οι αγρότες, δέχθηκαν την «επίσκεψη» ανδρών του Α.Τ. Καναλακίου, οι οποίοι σε επτά αγρότες διαμήνυσαν πως την Πέμπτη, θα πρέπει να παρουσιαστούν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας για... συζήτηση.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι αγρότες δεν σκοπεύουν να πειθαρχήσουν, κάνουν λόγο για ωμή προσπάθεια τρομοκράτησης για να καμφθεί η αποφασιστικότητα και ο αγώνας τους και τις πρώτες πρωινές ώρες, έπειτα από συζήτηση θα αποφασίσουν από κοινού τι θα πράξουν.

Η Κυβέρνηση φαίνεται πως από την πλευρά της «χοντραίνει» το παιχνίδι, κάτι που άλλωστε είχε αφήσει να διαρρεύσει από τη στιγμή που οι αγρότες αποφάσισαν να μείνουν στο δρόμο και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στο μεταξύ, οι αντιπροσωπείες εργαζομένων που στέκονται αλληλέγγυοι στους αγρότες και επισκέπτονται το μπλόκο πληθαίνουν. Χθες το βράδυ, αντιπροσωπεία των πρωτοβάθμιων σωματείων του Νομού Πρέβεζας βρέθηκε στο μπλόκο του Καναλακίου και παρέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης, διαμηνύοντας: «Κάτω τα χέρια από τη μαχόμενη αγροτιά. Η τρομοκρατία δε θα περάσει». Τους κάλεσαν παράλληλα να δώσουν το «παρών» στην απεργία στις 20 Φλεβάρη στην Πρέβεζα και στη συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο της Εφορίας.

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους αγρότες, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις εξέδωσε και η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία τονίζει: 

 «Μετά την προσπάθεια καταγραφής των πινακίδων των τρακτέρ στο μπλόκο του Φαναρίου, η αστυνομία «κάλεσε» αγρότες του μπλόκου για… συζήτηση.  

Τέτοιου είδους ενέργειες έρχονται σαν συνέχεια των επιστρατεύσεων απεργών και των χτυπημάτων  σε βάρος κάθε πολίτη που στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στην πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ. Έρχονται σαν συνέχεια της προσπάθειας να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικοί αγώνες, με το χτύπημα των διαδηλώσεων, των κοινωνικών αγώνων και την απαγόρευση των απεργιών.

  Ο ακροδεξιός συφερτός της συγκυβέρνησης, μιλά για «δυνάμεις της ανομίας και του χάους που εμποδίζουν τη χώρα να μπει στην ανάπτυξη». Οι μόνες δυνάμεις ανομίας και χάους, σε αυτή τη χώρα, είναι η κυβέρνηση, η τρόικα ΕΕ και ΔΝΤ και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετούν. Είναι αυτοί που έχουν βυθίσει τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά και τη νεολαία στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Είναι αυτοί που επιστρατεύουν την καταστολή και τις ολοκληρωτικές μεθόδους, το παρακράτος και τη φασιστική βία για να χτυπήσουν το λαϊκό και το νεολαιίστικο κίνημα.

 ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ-ΜΠΛΟΚΑ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-10 π.μ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπική επιτροπή Πρέβεζας».