Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 03:59

Ένας χρόνος atpreveza.gr! – Show must go on!

Το συγκεκριμένο κείμενο γράφτηκε και γράφτηκε και γράφτηκε… Αρκετές φορές, γιατί όταν κάτι τόσο «δικό» σου, στο επάγγελμα και το κέφι σου, κλείνει ένα χρόνο «ζωής», θες να πεις και να γράψεις πάρα πολλά.

Αν γράφαμε τα τετριμμένα, του στυλ: «Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας. Χ εκατομμύρια κλικ και συνεχίζουμε» ή εκείνο το αμίμητο που χρησιμοποιείται σε επαρχιακές πόλεις: « Το σάιτ που άλλαξε  τα δεδομένα στην πόλη» ή «Ευχαριστούμε για την πρωτιά» και άλλα τέτοια, μάλλον θα νομίζατε πως μπήκατε σε άλλη ιστοσελίδα και όχι τη δική μας, καθώς τέτοιες δημοσιογραφικές «πιστολιές» δεν είναι του στυλ μας. Αλλιώς μας έχετε συνηθίσει και αλλιώς εισπράττουμε και εμείς τη δική σας εκτίμηση.

Περάσαμε δυσκολίες αυτό το χρόνο. Προσωπικές περισσότερο, παρά επαγγελματικές. Και θέλαμε αυτά τα όμορφα πρώτα μας γενέθλια να τα γιορτάσουμε πολύ διαφορετικά. Αλλά ορισμένες «στροφές» δεν τις έχει ο… χάρτης στο ράλι της ζωής.

 Ότι όμως ισχύει για το atpreveza.gr, ισχύει και για την ίδια τη ζωή. Όπως τραγουδούν και οι Queen: «Show must go on». Το σόου πρέπει να συνεχιστεί. Με ελεύθερες και ανεξάρτητες φωνές. Χωρίς παρωπίδες…

Στην περίπτωση της παρέας που φτιάξαμε όλοι μας, μέσω του atpreveza.gr –γιατί για εμάς μοιάζει σαν μια μεγάλη «αγκαλιά», μια μεγάλη πρεβεζάνικη παρέα όλο αυτό-δε χρειάζεται να λέμε πολλά μεταξύ μας. Αν δεν υπάρχετε εσείς, δε θα υπάρχουμε κι εμείς. Και μακάρι έπειτα από ένα χρόνο να είμαστε ακόμη περισσότεροι.

Αν μας ρωτούσαν ποιες στιγμές θα ξεχωρίζαμε ή κρατάμε από αυτόν τον ένα χρόνο, η απάντηση είναι απλή: Όλες!

Για «επιδόρπιο» ένα βιντεάκι από το πως αντιλαμβάνονται ορισμένοι το δημοσιογραφικό επάγγελμα, αλλά και από το πώς λειτούργησε ένα ολόκληρο σύστημα εδώ και δεκαετίες, «θυσιάζοντας» στην… τσαπατσουλιά του τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς.

Μια φράση μόνο του Οδυσσέα Ελύτη ως κατακλείδα: «Η αλήθεια βγαίνει χυτή σαν το νιόκοπο άγαλμα, μόνον μέσ’ από τα καθάρια νερά της μοναξιάς· κι η μοναξιά της πένας είναι από τις πιο μεγάλες…».

Χαίρετε και χρόνια μας πολλά!

Για το atpreveza.gr

Παναγιώτης Τσόγκας-Δημήτρης Πάτσης