Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 22:51

Κινήσεις ψυχής από εκπαιδευτικούς του Νομού Πρέβεζας...

Το θετικό με έναν Νομό όπως είναι αυτός της Πρέβεζας, είναι πως καθημερινά μαθαίνεις μικρές-ανθρώπινες ιστορίες, που φανερώνουν κινήσεις ψυχής. Στην προκειμένη περίπτωση αφορά ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την παιδεία των παιδιών μας.

Μέσα στον τελευταίο μήνα, τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, εκπαιδευτικοί σχολείων του Νομού Πρέβεζας, συγκέντρωσαν χρήματα για να σταθούν πλάι σε συναδέλφους τους από άλλα μέρη της Ελλάδας, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας και χρειάζονται οικονομική ενίσχυση.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας, στάθηκε στο πλευρό οικογένειας μαθητή στο Νομό Πρέβεζας, η περιουσία της οποίας επλήγη σοβαρά από φυσικό φαινόμενο.

Την ώρα που η Τρόικα και η Κυβέρνηση, στο μόνο που επιμένει είναι να «κόψει» εκπαιδευτικούς, αντί να ενισχύει και να οργανώνει προσπάθειες όπως οι παραπάνω, καλό είναι να θυμόμαστε πως η αλληλεγγύη είναι το όπλο όλων όσων επιμένουν να είναι άνθρωποι...

Πέρα από τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς του Νομού μας, αξίζει να σημειώσουμε πως σε ανάλογες πράξεις και μάλιστα πολύ πρόσφατα έχουν προβεί και οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί.

Μόνο «μπράβο». Τίποτα άλλο...