Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 11:14

Στα περίπτερα το UNFOLLOW 15 με εξώφυλλο που θα συζητηθεί...

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το 15ο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW, με το οποίο συνεργάζεται το www.atpreveza.gr.

 

Τα θέματα του UNFOLLOW 15, αναλυτικά:

«Σταματήστε τα βασανιστήρια κύριε Σαμαρά!», άρθρο του Αυγουστίνου Ζενάκου. Αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να βασανίζονται άνθρωποι. Αλλά καμιά «κρίση» κανένα «επείγον» δεν βαραίνει περισσότερο από τα βασανιστήρια. Χωρίς καμία συζήτηση ή περιστροφή, πρέπει τα βασανιστήρια να σταματήσουν αμέσως

«Η αναθεώρηση του Συντάγματος ως θεραπεία- σοκ», άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη. Η επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση αποπειράται να νομιμοποιήσει όλες τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις των τελευταίων χρόνων, ενσωματώνοντάς τες στον ύψιστο νόμο του κράτους και διευκολύνοντας έτσι να καταπνίγεται οποιαδήποτε αντίδραση.

«Η κατάργηση της μεταπόλιτευσης», άρθρο του Δημήτρη Παπανικολάου. Η μεταπολίτευση δεν είναι μια κουλτούρα στην οποία εναντιώνονται όσοι τώρα ανακοινώνουν το τέλος της. Είναι, δυστυχώς, η μακρά διαδικασία που, εκτός των άλλων, γέννησε και τους ίδιους, και τη διοίκησή τους, και τα κανάλια από την οποία τη διοχετεύουν. Γιατί λοιπόν τόσος κόπος να την καταγγείλουν; Ποιους «λογαριασμούς» ακριβώς θέλουν να κλείσουν;

«Ο θρίαμβος του ΔΝΤ και η βιομηχανία της συγνώμης», άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου. Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο, έλεγε ένα παλιό ρητό. Στην περίπτωση του ΔΝΤ μαζί με το φιλότιμο χάθηκαν μερικά εκατομμύρια ζωές και ορισμένα τρισεκατομμύρια δολάρια. Κι όμως κατά την ταπεινή μας άποψη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να ακολουθήσει μια παλιά συμβουλή του Μαχάτμα Γκάντι: «Ποτέ μην απολογείσαι αν είχες δίκιο».

«Ακόμα και η βροχή! Η διεθνής εμπειρία ιδιωτικοποίησης του νερού», άρθρο του Άρη Μακρή. Τα επιχειρήματα υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων εστιάζουν στην αποδοτικότητα του ιδιωτικού τομέα, την αύξηση των επενδύσεων και του ανταγωνισμού, τη μείωση των τιμολογίων και την εξοικονόμηση κρατικών πόρων. Η πραγματικότητα, όμως, δεν αντιστοιχεί στις προσδοκίες αυτές.

Γιάννης Δραγασάκης: «Ζούμε την κατάρρευση των μοντέλων του 20ου αιώνα», συνέντευξη στον Αυγουστίνο Ζενάκο και στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αντιπρόεδρος της Βουλής μιλάει για την ανάγκη αναπροσδιορισμού εννοιών όπως αντικαπιταλισμός και σοσιαλδημοκρατία και περιγράφει την ανάγκη για μια ευρεία κοινωνική διεργασία που θα οδηγήσει σε συνολική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ασκείται η εξουσία.

«Διαπλοκή, απειλές και δημοσιογραφία», σημείωμα του UNFOLLOW. Στο UNFOLLOW 14 δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, με τίτλο εξωφύλλου «Λαθρεμπόριο: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση;». Όσα ακολούθησαν είναι εν πολλοίς γνωστά σε όσους αναγνώστες μας παρακολουθούν στο διαδίκτυο, το θεωρούμε ωστόσο σκόπιμο να τα καταγράψουμε εν συντομία και εδώ.

«Χαλκιδική: Τα ψέματα του Σαμαρά, ο εκβιασμός των Καναδών και ο Ταγίπ Ερντογάν», ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου. Όσο γίνεται προσπάθεια να υποβιβαστεί η διαμάχη για τα μεταλλεία σε θέμα του αστυνομικού δελτίου, ένα σκληρό πολιτικό και οικονομικό παιχνίδι παίζεται πίσω από κλειστές πόρτες. Ο Σαμαράς υπόσχεται κόκκινα χαλιά στους επενδυτές, αλλά οι Καναδοί απειλούν. Δεν ικανοποιήθηκαν με την άδεια- εξπρές; Φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί; Τι ζητούν από τον Χατζηδάκη; Και τι ρόλο παίζει ο Ερντογάν;

«Υπόθεση Στέλιου Αλεξανδρόπουλου (μέρος Α’)», ρεπορτάζ της Νέλλης Ψαρρού. Ένας καθηγητής που πέθανε από ανακοπή. Μια πειθαρχική δίωξη με νόμο του 1932. Μια πολιτική δίκη που θάφτηκε ως είδηση. Οι κυρίαρχες φοιτητικές παρατάξεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Όσο κι αν κάποιοι λένε ότι θέλουν να βελτιώσουν την ανώτατη παιδεία, δίνουν μάχη για να μην πληγεί ποτέ το καθεστώς ευνοιοκρατίας που τους επιτρέπει να ελέγχουν τα Πανεπιστήμια.

«Κυβέρνηση τραπεζοεισπρακτόρων», ρεπορτάζ του ειδικού συνεργάτη Κώστα Γυφτοδήμου. Αλλαγές στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προς όφελος των τραπεζών ετοιμάζει η κυβέρνηση.