Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 13:19

Οι υποκλοπές, ο Σμυρλής και η επένδυση της Enterprise Greece στο Κανάλι...

Υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια -κατ' άλλους ίσως και μεγάλη- που "ενώνει" κατά μία έννοια πολιτικά το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών με το Δήμο Πρέβεζας.

Και αυτή δεν είναι άλλη από τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρο της Enterprise Greece Γιάννη Σμυρλή και την περιβόητη αξιοποίηση του μεγάλου δημοτικού ακινήτου στο Κανάλι Πρέβεζας.

Ο κ. Σμυρλής πριν από λίγες ημέρες κοινώς “την έκανε” από τη θέση του κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων των New York Times, ότι έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator σε τουλάχιστον μία χώρα, “καίγοντας ουσιαστικά” το περιβάλλον Μητσοτάκη, ότι κανείς δεν γνώριζε τίποτα.

Θυμίζουμε ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2021, Πρωτόκολλο Συνεργασίας (MoU) υπέγραψαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) Γιάννης Σμυρλής, με αντικείμενο τη δυνατότητα αξιοποίησης παραθαλάσσιας έκτασης, ιδιοκτησίας του δήμου, στην περιοχή της Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ).

230f9b11b90a0029788425410e21c547 XL

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη μεταξύ τους συνεργασία, με απώτερο στόχο την επενδυτική και αδειοδοτική ωρίμανση του έργου με διακριτικό τίτλο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΟΛΙΘΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, προκειμένου αυτό να εισαχθεί στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων και να εγκριθεί ως στρατηγική επένδυση.

Τώρα όμως που ο κ. Σμυρλής αποχώρησε, μήπως έχει “παγώσει” ο συγκεκριμένος σχεδιασμός; Μήπως πρέπει να συνυπολογιστούν καλύτερα και πάλι από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας όλες οι παράμετροι;

Αξίζει να σημειωθεί πως με τις γενικότερες “επαφές” του με την κεντρική πολιτική σκηνή, ο Δήμος Πρέβεζας συνεργάζεται και με τη CISCO, η οποία επίσης έχει πρωταγωνιστήσει σε ένα από τα μεγάλα σκάνδαλα με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων.

Το λέει κάποιος και “δύο στα δύο”...