Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 17:31

Η απόσταση λόγων, πράξεων και ευθυνών...

Συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, που παρουσιάζονται στην Ήπειρο.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του, επανέλαβε την πάγια θέση του για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων υγείας στις αιρετές Περιφέρειες, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη. Επίσης, αναγνώρισε τα προβλήματα που καταγράφονται στον χώρο της υγείας, σε επίπεδο προμηθειών, εξοπλισμού και υλικών, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις για αυτά λαμβάνονται από τις υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου.

«Δεν μπορεί – είπε - να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Οι αποφάσεις να λαμβάνονται στο κέντρο και να αφήνεται η εκτέλεση στην περιφέρεια. Με ενδιαφέρει τι συμβαίνει από τον απλό νοσοκόμο και τον τραυματιοφορέα μέχρι το γιατρό, γιατί αυτοί είναι τα νοσοκομεία. Πρέπει να είμαστε μέσα στην κοινωνία και να συζητάμε λογικά πως θα καλυτερεύσουν τα πράγματα».

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Υγείας κ. Νικόλας Κάτσιος από την πλευρά του πρότεινε:

Κανένα κλείσιμο δομής Υγείας στην Ήπειρο

Πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και εξειδικευμένο προσωπικό νοσηλείας των νοσοκομείων της Ηπείρου, καθώς και την άμεση λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και της νέας πτέρυγας Νοσοκομείου Φιλιατών

Συντονισμό των ενεργειών για νέο νοσοκομείο Πρέβεζας

Ενίσχυση προϋπολογισμών νοσοκομείων για εφημερίες – υπερωρίες προσωπικού και κυρίως να σταματήσουν οι ελλείψεις σε φάρμακα – αναλώσιμα υλικά.

Επισκευή και λειτουργία όλων των απεικονιστικών μηχανημάτων

Ενοποίηση και ένταξη όλων των ασθενοφόρων οχημάτων και οδηγών σε ένα ενιαίο σύστημα ΕΚΑΒ κατά Περιφερειακή Ενότητα.

Αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν για τη λειτουργία των Κέντρων Αποκατάστασης Άρτας και Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων.

 

Όλα αυτά ωραία! Από τα λόγια, μέχρι τις πράξεις και ακόμη περισσότερο τις ευθύνες που έχουν ορισμένοι όμως, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη... Και η κατάσταση στις δομές Υγείας στην Ήπειρο είναι αμείλικτη και «καθρέφτης»... κενών λόγων.