Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 02:59

Οι συλλήψεις για ηχορύπανση «φουντώνουν» τη συζήτηση για το καθεστώς λειτουργίας

«Συνελήφθησαν την 03-08-2013 λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην Πάργα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και 43 ετών, ιδιοκτήτης και προσωρινά υπεύθυνος λειτουργίας καταστημάτων, υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια, καφέ μπαρ), για ηχορύπανση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και τον προσωρινά υπεύθυνο λειτουργίας των καταστημάτων, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, παραβίαζαν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου». Αυτό ανέφερε το δελτίο Τύπου της ΑΔ Πρέβεζας.

Το πρόβλημα δεν αγγίζει μόνο την Πάργα. Και στην Πρέβεζα τις τελευταίες ημέρες αστυνομικοί της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, έπειτα από καταγγελίες πολιτών έκαναν «επισκέψεις» σε νυχτερινά μαγαζιά και μέτρησαν τον ήχο, με ειδική συσκευή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι καταγγελίες έγιναν για... οχλαγωγία και όχι επειδή η μουσική είχε ένταση...

Τα περιστατικά αυτά «φουντώνουν» τη συζήτηση για το καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο Νομός Πρέβεζας δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών και επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων. Θα πρέπει γι' αυτούς τους μήνες να έχουν ειδικό καθεστώς λειτουργίας τα μαγαζιά σε ορισμένες περιοχές (π.χ. στο ιστορικό κέντρο και την παραλία της Πρέβεζας), ώστε να δουλέψουν καλύτερα ή ο ύπνος των κατοίκων θα πρέπει να είναι σεβαστός, όπως και να έχει; Σηκώνει πολύ συζήτηση...