Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 16:49

Ελεγκτές Υγείας στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας!

Ελεγκτές Υγείας «επισκέφτηκαν» λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης το ΓΝ Πρέβεζας. Ο ρόλος των Ελεγκτών Υγείας που υπάγονται στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, είναι πέρα από τον έλεγχο οικονομικών μεγεθών, να εξετάζουν και τη φυσική παρουσία των εργαζομένων στις θέσεις τους, να εξετάζουν αν τηρείται το πρόγραμμα των εφημεριών. Ωστόσο η διαδικασία ελέγχου στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπως ανέφεραν στο www.atpreveza.gr, εργαζόμενοι και γιατροί, ήταν για... γέλια και για κλάματα.

Αρχικά οι δύο ελεγκτές, που είχαν επισκεφθεί πριν από λίγα 24ωρα και το Νοσοκομείο της Λευκάδας, έψαξαν το χαρτί εφημεριών των ιατρών, για να δουν ποιοι εκτελούν ενεργή εφημερία. Βρήκαν τους γιατρούς στη θέση τους. Πραγματοποίησαν έπειτα ερωτήσεις όπως: «Γιατί δεν έχετε ειδική ομάδα που υποδέχεται τους ασθενείς στα ΤΕΠ, με επικεφαλής ειδικευμένο γιατρό;», τη στιγμή που και οι... πέτρες γνωρίζουν πως στο Νοσοκομείο μας, εφημερίες εκτελούν γιατροί που κάνουν την ειδικότητά τους.

Ρώτησαν πάλι π.χ. «Γιατί δεν έχετε υπεύθυνη νοσηλεύτρια βάρδιας;», τη στιγμή που το νοσηλευτικό προσωπικό είναι λιγοστό και δεν φτάνει να στηρίξει τα τμήματα.

Γενικώς οι ελεγκτές έδωσαν την εντύπωση ανθρώπων που επιμένουν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και διεκπεραιώνουν μία κατάσταση που επιβάλλει το Υπουργείο.

Επιπροσθέτως έμειναν... αποσβολωμένοι, όταν τους αποκάλυψαν οι γιατροί του ΓΝ Πρέβεζας, πως περιστατικά αγγειοχειρουργικής αντιμετωπίζονται μόνο στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία των Ιωαννίνων και της Πάτρας, τα οποία όμως εφημερεύουν τις ίδιες μέρες και ώρες το μήνα. Πράγμα που σημαίνει πως 15 ημέρες από τις 30 και τα δύο δεν εφημερεύουν και ο ασθενής είναι στον... αέρα.