Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 10:52

«Αγκάθι» για επενδύσεις στην Πρέβεζα ο νόμος περί ξένων επενδυτών

Είχαμε επισημάνει παλαιότερα αυτά που προβλέπει ο σχετικός νόμος για τις ξένες επενδύσεις (πολιτών εκτός Ε.Ε.) στο Νομό Πρέβεζας (διαβάστε: Το ΥΕΘΑ «ρυθμίζει» τις επενδύσεις πολιτών εκτός Ε.Ε. στην Πρέβεζα!).

Όπως αναφέρει και το «Έθνος»: «... το γραφειοκρατικό παρελθόν της Ελλάδας φοβούνται οι περισσότεροι ξένοι επενδυτές σε ακίνητα οι οποίοι σπεύδουν πλέον μαζικά να βρουν επενδυτικές ευκαιρίες.

Η εξαιρετικά ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση για τη χορήγηση 5ετούς άδειας διαμονής σε αγοραστές ακινήτων άνω των 250.000 ευρώ έχει προκαλέσει «πυρετό» τόσο στο Invest in Greece όσο και στα κτηματομεσιτικά και δικηγορικά γραφεία. Εκατοντάδες είναι οι ερωτήσεις γύρω από τις δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος, για το πώς μπορούν να αποκτήσουν βίζα, ποιες δυνατότητες τους δίνει, τι προβλέπεται για την οικογένειά τους, πώς γίνονται οι αγοραπωλησίες κ.λπ. Κινέζοι, Ινδοί, Λιβανέζοι, Αιγύπτιοι είναι οι πιο... περίεργοι σχετικά με το τι ισχύει στην Ελλάδα και πώς μπορούν να έλθουν να επενδύσουν.

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις είναι η παρακάτω και ενδιαφέρον έχει η απάντηση:

«Υπάρχουν περιορισμοί για την αγορά ακινήτου σχετικά με την τοποθεσία;

Εάν το ακίνητο βρίσκεται σε παραμεθόριες περιοχές, τίθενται περιορισμοί. Ως παραμεθόριες περιοχές ορίζονται οι νομοί Δωδεκανήσου, Εβρου, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Λέσβου, Ξάνθης, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σάμου, Φλώρινας και Χίου, τα νησιά Θήρα και Σκύρος, καθώς και οι πρώην επαρχίες Νευροκοπίου του Νομού Δράμας, Πωγωνίου και Κόνιτσας του Νομού Ιωαννίνων, Αλμωπίας και Εδεσσας του Νομού Πέλλας και Σιντικής του Νομού Σερρών. Πρέπει να ζητηθεί άδεια από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας».