Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 19:01

Η ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκηση ακύρωσε απόφαση του Δ. Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας επικαλούμενη το Σύνταγμα

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Κεντρικής Μακεδονίας κας Βασιλικής Ευταξά, ακυρώνεται η αριθμ. 47/2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, αναφορικά με την αναστολή της ισχύος της παρ. 4 της αριθμ. 44/2013 απόφασής του και επικύρωνεται η αριθμ. 44/2013 απόφαση του ίδιου οργάνου. Τι αφορούσαν αυτές οι αποφάσεις; Παραχώρηση πάγκου διακίνησης υλικού θρησκευτικού περιεχομένου στην παραλία της Πρέβεζας, την οποία δεν επέτρεψε με απόφασή του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (αριθμ. 47/2013).

Η κα Ευταξά μάλιστα επικαλείται άρθρα του Συντάγματος που αφορούν θρησκευτικές ελευθερίες.

Παραθέτουμε από το σκεπτικό της απόφασης:

«Ι) Ακυρώνουμε την αριθμ. 47/2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας αναφορικά με την αναστολή εφαρμογής της αριθμ. 44/2013 απόφασής του περί παραχώρησης χερσαίας ζώνης αιγιαλού, ως προς το σημείο που παραχωρείται χώρος στον κ..... για την τοποθέτηση πάγκου διακίνησης υλικού θρησκευτικού περιεχομένου των......., επειδή είναι αναιτιολόγητη, καθώς απουσιάζει τόσο από το εισηγητικό όσο και από το αποφασιστικό αυτής η αναφορά στους κανόνες δικαίου επί των οποίων εδράζεται η λήψη της και η γενική και αόριστος επίκληση «… η παραχώρηση αυτή προκάλεσε κοινωνική αναταραχή…», δε συνιστά νόμιμη αιτιολογία...

ΙΙ) Η αριθμ. 44/2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας», αναφορικά με την παραχώρηση απλής χρήσης λιμένα για πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως ειδικότερα σ’ αυτήν αναφέρεται, αφού ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της, βρέθηκε νόμιμη».