Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 02:23

Έφυγε από τη ζωή και του ζητούν... χρωστούμενα!

Η... κατηφόρα, στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα οι πολιτικές των τελευταίων ετών, δεν σταματά ούτε μπροστά στον στοιχειώδη σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο που προκαλεί ένας θάνατος. Προσφάτως στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, ένας συμπολίτης μας έφυγε από τη ζωή, ενώ είχε νοσηλευτεί.

Πλέον με έγγραφό στην οικογένεια του θύματος, το Κράτος απαιτεί τα... χρωστούμενα, που έφταναν τα 1.700 ευρώ. Έπειτα από παρεμβάσεις το ποσό... μειώθηκε, ωστόσο είναι τουλάχιστον τραγικό, αν όχι ανήθικο, η Πολιτεία να έρχεται και να ζητά χρήματα από την οικογένεια που μόλις έχασε τον άνθρωπό της.

Και η... τραγωδία, που συναντούμε στη «γειτονιά» μας δε σταματά εκεί! Σε δύο περιπτώσεις, δύο συνάνθρωποί μας με χρόνια νοσήματα, έχασαν τη ζωή τους, επειδή καθυστερούσαν να κάνουν εξετάσεις, επειδή δεν είχαν ασφάλιση και θα έπρεπε να πληρώσουν.

Είναι λογικό να μην μπορούμε να δώσουμε περισσότερα δεδομένα για τις παραπάνω περιπτώσεις, γιατί είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητες, αλλά αυτό δε σημαίνει πως και στο Νομό Πρέβεζας, λίγο πριν το 2014, συμβαίνουν ακραία περιστατικά και δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται αυτό...