Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014 00:36

Για το Δήμο Πρέβεζας είναι ακόμη κλειστό το Μουσείο...

Είχαμε εξάρει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, να παραχωρηθεί στον Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό Σύλλογο Νεοχωρίου και Αγίας Τριάδας, η διαχείριση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Νεοχώρι. Ωστόσο, φαίνεται πως για το Δήμο Πρέβεζας το Μουσείο παραμένει... κλειστό.

Έπειτα από την εξαιρετική δουλειά που έκαναν εκεί το καλοκαίρι οι Τσέχοι επιστήμονες, το Μουσείο αποτελεί ένα «στολίδι», όχι μόνο για την Πρέβεζα, αλλά και για ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Το Μουσείο παρέμενε κλειστό και μόνο κατόπιν «ραντεβού» με το Δήμο Πρέβεζας άνοιγε.

Πριν από μερικές ημέρες ένα σχολείο της περιοχής μας τηλεφώνησε στο Δήμο Πρέβεζας για να επισκεφθεί το Μουσείο στο Νεοχώρι. Εκεί -σύμφωνα με πληροφορίες- τους απάντησαν πως το Μουσείο είναι κλειστό. Ένας από τους εκπαιδευτικούς γνώριζε όμως τα μέλη του Συλλόγου, επικοινώνησε μαζί τους και η επίσκεψη κατέστη δυνατή, με τους μαθητές να μένουν ενθουσιασμένοι από τα όσα είδαν.

Το Μουσείο αυτό πάντως, επιβάλλεται να διαφημιστεί, καθώς μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών στην πόλη μας. Τα μέλη του Συλλόγου του Νεοχωρίου, έχουν φροντίσει εθελοντικά για την καθαριότητά του και προσπαθούν για το καλύτερο.