Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 23:34

Το σκάνδαλο «Λαυρεντιάδη» επηρεάζει και το Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Η «φούσκα Λαυρεντιάδη» και το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε, επηρεάζει παραπλεύρως και το Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροροφορίες του atpreveza, η διοίκηση του ΓΝ Πρέβεζας, με απόφασή της όρισε δικηγόρο, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τον δικαιούχο του χρηματικού εντάλματος που θα εκδοθεί προκειμένου να εξοφληθούν τα ενεχυριασμένα στην The Royal Bank of Scotland plc πρώην The Royal Bank of Scotland N.V., τιμολόγια πώλησης, ύψους 9.121,45 € για την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού του Νοσοκομείου, που εκδόθηκαν από την πτωχεύσασα εταιρεία ALAPIS ABEE έως 31/12/2011.

Θυμίζουμε μέσω ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» τι περίπου συνέβη με τον Λαυρεντιάδη:

«Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Proton Bank που υποχρέωσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κρατικοποίηση της τράπεζας του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος ζει στο Λονδίνο, στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται και το δημιούργημά του, η φαρμακευτική εταιρεία Alapis η οποία οφείλει στις τράπεζες κοντά ένα δισ. ευρώ και προμηθεύει με φάρμακα και νοσηλευτικό υλικό σχεδόν όλα τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με στοιχεία, η Alapis που μεταβιβάστηκε πέρυσι σε επενδυτικό fund που εδρεύει στο Λονδίνο είχε το α' εξάμηνο βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ και άλλες υποχρεώσεις 150 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές οφειλές – στο μεγαλύτερο μέρος τους (800 εκατ. ευρώ) είναι συγκεντρωμένες σε τρεις πιστώτριες τράπεζες, τη Royal Bank of Scotland (RBS), την Εμπορική και την Εθνική – προσεγγίζουν το ένα δισ. ευρώ, ενώ το Δημόσιο οφείλει στην εταιρεία περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ από προμήθειες φαρμάκων και υλικών στα νοσοκομεία.

Η εταιρεία βρίσκεται σε «χρηματοδοτικό κενό», οι εργαζόμενοι πληρώνονται μετ' εμποδίων, ενώ υπάρχει διοικητική αναταραχή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ο κίνδυνος διακοπής των προμηθειών των νοσοκομείων που γίνεται μέσω του πολυσχιδούς δικτύου του Ομίλου και της εταιρείας Gerolymatos, η οποία ήδη δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».