Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 21:47

Τι είπε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Μανιάτης για το αν υπάρχει πετρέλαιο στην Πρέβεζα...

Στο ραδιόφωνο του «BHMAFM», μίλησε ο Υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον ιταλικής εταιρίας για έρευνες για πετρέλαιο στην περιοχή της Πρέβεζας.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα:

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Υπάρχουν ενδείξεις γι’ αυτή την περιοχή, ή έχουν κάτι παραπάνω από ενδείξεις;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ : Η δική τους εκτίμηση -και σε μεγάλο βαθμό αυτό συμπίπτει και με στοιχεία που έχουμε εμείς στο Εθνικό Αρχείο Υδρογονανθράκων- είναι ότι οι γεωλογικές δομές των περιοχών Άρτας - Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας έχουν γεωλογικές αναλογίες και ομοιότητες τόσο με την περιοχή των Απεννίνων στη νότια Ιταλία, όσο και με την βορειότερη περιοχή της Αλβανίας. Έρχονται λοιπόν έτοιμοι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ :  Έχουν δηλαδή βρει πετρέλαιο εκεί;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ : Βέβαια. Στην ευρύτερη περιοχή της νοτίου Ιταλίας υπάρχουν αρκετά πεδία τα οποία εδώ και πάνω από 15 χρόνια αξιοποιούνται. Μάλιστα, υπάρχουν περιοχές που έχουν 500 εκατ. βαρέλια απόθεμα, άλλα κοιτάσματα με 400 εκατ., υπάρχει μια ολόκληρη αγορά η οποία αναπτύσσεται στη νότια Ιταλία. Και αυτό ακριβώς, δηλαδή η εμπειρία η γεωλογική και η γεωφυσική, είναι που ωθεί έναν ενεργειακό κολοσσό όπως είναι η ENEL να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τις τρεις περιοχές.