Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 15:13

Σημασία έχει να παραμείνεις άνθρωπος (του Σπύρου Τσάτση)

Άρθρο του Τσάτση Σπύρου, συν. εκπαιδευτικού

Μέλος της δημοτικής παράταξης «άλλος δρόμος»

 

«Αν ήρθες σ’ αυτό τον κόσμο για να μετρήσεις τα χρόνια σου και να ζήσεις μια φρόνιμη ζωή δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε. Τους φρόνιμους δεν τους πειράζει κανείς. Μα αν είναι να χαθεί κάποτε ο κόσμος θα χαθεί από τους φρόνιμους. Γιατί αυτοί κάναν τους ισχυρούς ισχυρότερους».

Μενέλαος Λουντέμης

Όλοι διαλέγουμε στρατόπεδα σύμφωνα με τη συνείδησή μας.

Υπάρχουν κόμματα, που μπορεί να κλίνουν σ’ όλες τις πτώσεις τη λέξη σοσιαλισμός, αλλά να μην πιστεύουν ούτε μια κουβέντα από όσα τάζουν.

Άλλοι πρασινίζουν και δεν ντρέπονται καθόλου και άλλοι συνεχίζουν να αγωνίζονται για τις αξίες και τα πιστεύω τους.

Ο πλούτος της Αριστεράς ήταν πάντα οι πρωτοπόρες ιδέες της, οι αγώνες της και οι άνθρωποί της, που θυσιάζουν τα πάντα για να υπερασπίσουν τα υψηλά ιδανικά της.

Στις τόσες διαφορετικές σημερινές συνθήκες η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι η απόλυτη προϋπόθεση για να είναι αξιόπιστη οποιαδήποτε πρόταση της Αριστεράς, που διεκδικεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.

Κρίσιμες οι επιλογές μας στις εκλογές της 25η Γενάρη.

Με τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό που μας διακρίνει σαν λαό μας έχει οδηγήσει στο να αναζητούμε «σωτήρες», χωρίς να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.

Βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στη λογική του «δε βαριέσαι», του «δεν με νοιάζει», του «δεν γίνεται τίποτα», της «ανάθεσης» όσων η επίλυση περνάει από τα δικά μας χέρια σε κάποιο ανύπαρκτο «γραφείο επίλυσης προβλημάτων» ή σε κάποιο «Μεσσία» δια του «ψηφίστε-σκουπίστε-τελειώσατε», τότε θα έχουμε συμβάλει «άβουλοι και μοιραίοι» όπως λέει και ο Βάρναλης να γίνει ακόμα πιο ασφυκτικός ο ιστός που υφαίνουν εκείνοι που αραχνιάζουν τη συλλογική μας ζωή.

Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, απλώς βαδίζει ολοταχώς προς την κοινωνική εξαθλίωση, στην ταπείνωση, στο φίμωμα, στον καθημερινό θάνατο.

Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε να ζούμε, όπως ζούμε σήμερα.

Χωρίς καμιά ελπίδα.

Η εξαθλίωση του λαού θα συνεχιστεί και οι θέσεις των εργαζομένων δεν θα αλλάξει ακόμη και εάν η οικονομία μελλοντικά κινηθεί, διότι αυτά που έγιναν στη χώρα δεν είναι μια προσωρινή επίθεση, αλλά μια συνολική μεταβολή του μοντέλου διαβίωσης, εργασίας και κοινωνικής προστασίας στα πλαίσια ενός ολοκληρωτικού καπιταλισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Όσο βλέπουμε με απάθεια την πορεία των πραγμάτων τόσο αυτοί ενθαρρύνονται και προχωράνε ακόμη πιο πολύ.

Αυτό που είμαστε αυτό θα κάνουμε. Αν είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τον κόσμο και τη ζωή μας θα το κάνουμε και θα νικήσουμε και δισταγμούς και τους φόβους.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες εκλογές την 25η Γενάρη, σ’ ένα κρίσιμο σημείο για τη χώρα, πρέπει να σκεφτούμε πολύ τις επιλογές μας!

« Ή θα εξακολουθήσουμε να γονατίζουμε ή θα σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο απέναντί τους».

Μιχάλης Κατσαρός