Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 22:34

«Ανγκέλα ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου...»

Ο Χρήστος Κοντός, η «φωνή» της ΕΡΑ-ΣΠΟΡ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, λίγες ώρες πριν την «μάχη» Ελλάδας-Γερμανίας στον προημιτελικό του Euro, μας μεταφέρει κλίμα από το «στρατόπεδο» της Εθνικής ομάδας και στέκεται στο πολιτικό «περιεχόμενο» που έχει πάρει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιρικός αγώνας.

«Όσο κι αν προσπαθούμε βάσει της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όσο κι αν θέλουμε να κρατήσουμε χαμηλά την... μπάλα εν όψει του ματς με τη Γερμανία, είναι δεδομένο ότι αυτός ο αγώνας είναι ιδιαίτερος. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας! Όλοι οι Έλληνες, ακόμη κι εκείνοι που δεν είναι φίλοι του ποδοσφαίρου, θα πάρουν πολύ μεγάλη χαρά, αν κερδίσουμε τη Γερμανία», ανέφερε αρχικά στο www.atpreveza.gr ο Χρήστος Κοντός και πρόσθεσε:

«Είναι παιχνίδι για λίγους. Κακά τα ψέματα! Έχει πάρει διαστάσεις και εκτός ποδοσφαίρου. Έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις. Το μόνο που φωνάζουν οι Έλληνες εδώ είναι: ''Ανγκέλα ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου''.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων έχουν προσπαθήσει να μείνουν έξω απο αυτό το... παιχνίδι, αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο. Στις προπονήσεις της Ελλάδας, έρχονται και ξανάρχονται δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο για να ρωτήσουν τους ποδοσφαιριστές μας για τη... Μέρκελ. Αυτός ο... θόρυβος δεν είναι δυνατόν να αφήσει ανεπηρέαστους και τους παίκτες, ειδικά τους Έλληνες διεθνείς, αφού έχουν πίσω τους έναν ολόκληρο λαό ταλαιπωρημένο. Οι διεθνείς πάντως με κάθε τρόπο προσπάθούν να μείνουν έξω από αυτό. Είναι ποδόσφαιρο άλλωστε.

''Γαργαλιστική'' λεπτομέρεια θα είναι η εμφάνιση της Μέρκελ στα stands του γηπέδου την ημέρα της αναμέτρησης. Είναι σίγουρο ότι από τους Έλληνες θα ακούσει πολλές αποδοκιμασίες και συνθήματα. Είναι μία κίνηση που σίγουρα... δυναμιτίζει περισσότερο το κλίμα. Αυτό τουλάχιστον εισπράττουμε εδώ.

Οι Γερμανοί μας λένε ότι ήρθε για να δείξει πως δεν... φοβάται. Το κάνει επικοινωνιακά, γιατί αρχικά ήταν να μην έρθει, λόγω μια κρίσιμης συνάντησης που είχε. Δυστυχώς θεωρώ πως αυτή η ατμόσφαιρα επηρεάζει περισσότερο τους δικούς μας παίκτες, όχι τόσο τους Γερμανούς. Γενικότερα υπάρχει ένα κλίμα... εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και αυτό νομίζω ότι δεν είναι θετικό για εμάς».

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Χρήστος Κοντός σχολιάζει: «Οι Γερμανοί κρατούν χαμηλούς τόνους. Σε αντίθεση με τα όσα γράφει ο Τύπος της χώρας, είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι και μας υπολογίζουν πολύ. Δεν μας υποτιμούν.

Είναι εξαιρετική ομάδα, έχουν 13 σερί νίκες σε επίσημα ματς και μαζί με την Ισπανία είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Έχουμε πολύ δύσκολο έργο.

Εμείς από την πλευρά μας, αν μπορούμε να πούμε πως θα τους... χτυπήσουμε σε κάποιο σημείο, θα πρέπει να τους... αγχώσουμε. Είτε να είμαστε τυχεροί και να σκοράρουμε πρώτοι, είτε να αμυνθούμε σωστά και να παίξουμε με το χρόνο, είτε να μην τους αφήσουμε να αναπτυχθούν σωστά. Δυστυχώς θα μας λείψει ο ''Κάρα'' σε πολλά επίπεδα, αλλά ο Σάντος θα έχει στο μυαλό του τι να κάνει για να καλύψει αυτή τη θέση. Αν βρεθούμε πίσω στο σκορ, θεωρώ πως θα είναι δύσκολα τα πράγματα για να περάσουμε τους Γερμανούς».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα